Re: otázka pro právníky a účetní-neplati
jestliže Vám neplatí za sjednané služby, porušují hrubým způsobem smluvní ujednání. POkud nemáte ve smlouvě sjednánu možnost odstoupení v takovém případě, tak v souladu se smlouvou dejte firmě vypověď a předejte jim vše, co jste podle smlouvy povinna předat. V žádném případě po Vás nemůže nikdo chtít, abyste jela do konce roku zadara, to se v kapitalismu netrpí.A jak si po ukončení a předání materiálů z účta Vámi ta firma zajistí pokračování, Vás nemusí vůbec zajímat, je to jejich problém.
Dobrý den, ve smlouvě mám 2 měsíční výpovědní lhůtu tak si myslím,že by to šlo.Ale také vím, že bych jim tím způsobila problém. Myslíte si, že by stačilo udělat poslední měsíční závěrku, rozvahové a výsledkové účty a vyjela účetní deník a hl.knihu? Já osobně jsem nikdy nepřebírala účetnictví během roku vždy od začátku roku (pokud samozřejmě firma v průběhu roku nevznikla) nechci udělat chybu.Ale zase nechci dělat již nic dál vědomě zdarma. To raději budu zpracovávat jiného klienta nebo kývat nohama na stole.
já nedělám do účetnictví, takže Vám neporadím, co přesně máte předat, ale to by taky mělo být ve smlouvě ošetřeno. POkud není, tak musítže sama nebo s pomocí odborníka stanovit, co jim předáte.Pokud byste chtěla konzultaci přímo ke smlouvě, tak sem dejte mejl, já Vám pošlu kontakt a můžete mi ji naskenovat a poslat.
Jinak je tady dost odborníků na účetnictví, kteří Vám jistě rádi poradí, třeba expert na problematiku-Vladimír2
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
18. 5. 2010 15:59
Dobrý den, mám dotaz ohledně neplatiče za vedení účetnictví. Nemám zaplaceno půl roku, jedná se o s.r.o.,plátce, jsou tam mzdy.Ve smlouvě mámě výpovědní dobu 2 měsíce. Zajímalo by mě jestli je možné mě nějak napadnout, když bych jim vypověděla smlouvu a nachystala jim veškeré podklady k ukončení, jakým způsobem nachystat účetnictví,aby jim mohla jiná firma v rámci roku dále navázat v případě, že by měla i jiný úč.program? lze to vůbec? i když oni ohledy na mě nemají, já je mám v případě že by to technicky nebylo vůbec možné musela bych dojet celý rok s tím, že nebudu mít za celý rok práce zaplaceno.Máte s tím prosím nějaké zkušenosti? děkuji.