Re: dovoz IM a služeb z EU
K této záležitosti mám ještě jeden dotaz: Majitel auto nechal opravit, hodnota opravy asi 30000 Kč b.DPH tuzemskou firmou, dále STK, emise, přidělení SPZ ... Nejsem si jista, zda bych tyto náklady neměla připočítat k hodnotě vozu a takto stanovit cenu IM (-dále odpisy IM v nákladech). Nebo jsou to opravy, tedy zaúčtovat přímo do nákladů? Auto zatím není zprovozněno. Děkuji
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
18. 5. 2010 17:55
Dobrý den,
mám doklad ze SRN na nákup nákladního auta-investiční majetek a paragony na PHM a nocležné. Vedeme daňovou evidenci, jsme plátci DPH-čtvrtletní, dodavatel je plátce DPH, úhrada hot. dnem převzetí.
Prosím, poraďte:
1. faktura za auto je v EUR bez DPH.
Moje povinnosti: Přepočítat kurzem ČNB dnem prodeje a musím dodaňovat naší DPH 20% a použít řádky č. 44a3 v přiznání za II/2010?
IM potom uvést v ř., viz §78?
2. paragony na nákup PHM a faktura za ubytování jsou s německou DPH 8%.Daňový základ bych měla opět přepočítat kurzem a dodanit naší DPH 20% a použít řádky 44+5?
Děkuji. A.