Re: Předmět podnikání
to je docela zajímavý problém, hledal jsem v ŽZ a myslím si, že by tato Vaše odborná činnost spadala pod volnou živnost-Výroba,obchod a služby neuvedené v přílohách 1 až 3 živ. zákona, obor č. 60-Poradenská a konzultační činnost,zpracovávání odborných studií a posudků, protože dle NV č. 278/2008 Sb.- obsahové náplně živností jde mimo jiné i o:
Poradenskou činnost v oblasti společenských věd(sociologie, filosofie, historie, demografie ...atd), takže tam bych viděl možnost uplatnění.Když tak si to NV najděte a proštudujte.
Děkuji za odpověď, zdá se mi to být logický závěr, zkusím s tím vyrukovat na živnostenském úřadě a uvidím. Když jste mi tak pěkně odpověděl, měla bych ještě jeden dotaz-není mi jasné, jak bych se v mém případě vypořádala s provozovnou. Předpokládám, že antr. materiál by bylo nejlépe zpracovávat (pokud by mi to bylo umožněno) přímo v sídle společnosti, která si službu vyžádá (a kde je materiál uložen). To ale asi navíc nebude možné vždycky, takže bych musela využít jiných prostorů (asi vlastního bytu, i když zde zase vyvstává otázka, jestli by to bylo vůbec možné, když se jedná o antr. ostatky...). Momentálně se mi zdá uvedení provozovny větší problém než pojmenování živnosti samotné, budu ráda za jakoukoliv odpověď... Děkuji!
předpokládám, že ten Váš obor znamená zkoumání a hodnocení kosterních nálezů, takže-jen můj názor- asi z hlediska hygienických zásad lze byt ihned vyloučit, prostory společnosti-objednatele, tam nebvidím problém, ale pokud byste měla zkoumat sama někde jinde tyto nálezy, tak si myslím, že rozhodně by byla nutná provozovna, která by splňovala určité normy- omezený přístup třetích osob, hygienické předpisy, zabezpečení atd., ale to jen tak dedukuji,přesněji by Vám to měli konkretizovat na ŽÚ. Ohlášením provozovny se ale dostáváte do režimu stanoveného ŽZ- prostory zkolaudované pro Váš záměr, označení, kontroly ŽÚ a lze předpokládat i hygieny atd.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
19. 5. 2010 17:31
Dobrý den, mám VŠ diplom v oboru antropologie a dostalo se ke mě, že v tomto oboru lze provozovat činnost v rámci živnosti. Ovšem zatím jsem v živnostenském zákonu nenarazila na žádný předmět podnikání, který by odpovídal mnou zamýšlené činnosti (analýza antropologických nálezů v rámci archeologických výzkumů, případně forenzních případů). Je možné tuto činnost provozovat na živnostenský list nebo jsou moje informace mylné? Předem děkuji za odpověď.