Re: Mám nárok na odstupné, krach firmy.
ano, nárok na odstupné byste měla
je ale otázkou, zda na něho bude mít firma peníze
pokud skončí v insolvenčním řízení, potom byste se mohla dožadovat (alespoň části odstupného) na ÚP (výše vyplacených částek je daná zákonem - je to něco přes 30000Kč/čistého/měs.
čerpala jste dovolenou ihned po MD? Pokud ne, tak také její čerpání po RD byste měla dostat zaplacenoé, v příp. výpovědi (dohody o uk. PP) D proplacenou
nezbývá Vám nic jiného než vyčkat, co bude s firmou, příp., pokud bude v insolvenci, dojít do firmy a na příp. se na uk. PP dohodnout nebo abyste dostala výpověď (trvejte, aby byl uvedený správný § a z toho vyplývající nárok na odstupné)
zda je firma v insolvenci, najdete např. na www.justice.cz
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
20. 5. 2010 9:30
Jsem na MD a v únoru 2011 bych se měla vracet do práce, ale slyšela jsem že firma bude končil pravdepodobně v blízké době. Zajímalo by mě pokud by firma v létě zkončila, mám nárok na odstupné pokud jsem teď na MD a mám smlouvu na dobu neurčitou s firmou? Děkuji za info.