Mám nárok na odstupné, krach firmy.

• (neregistrovaný)

20. 5. 2010 9:30

Jsem na MD a v únoru 2011 bych se měla vracet do práce, ale slyšela jsem že firma bude končil pravdepodobně v blízké době. Zajímalo by mě pokud by firma v létě zkončila, mám nárok na odstupné pokud jsem teď na MD a mám smlouvu na dobu neurčitou s firmou? Děkuji za info.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 20. 5. 2010 9:50

pája

Re: Mám nárok na odstupné, krach firmy.
      zam-tel by se v takovém případě měl vypořádat se všemi zaměstnaci, včetně matek na rod.dovolené, ukončit s nimi PP buď dohodou nebo výpovědí, důvodem by mělo být zrušení zam-tele dle § 52 a) a s tím je spojen nárok na odstupné min. 3x násobek.

• 20. 5. 2010 10:00

xy5

Re: Mám nárok na odstupné, krach firmy.
      ano, nárok na odstupné byste měla
      je ale otázkou, zda na něho bude mít firma peníze
      pokud skončí v insolvenčním řízení, potom byste se mohla dožadovat (alespoň části odstupného) na ÚP (výše vyplacených částek je daná zákonem - je to něco přes 30000Kč/čistého/měs.
      čerpala jste dovolenou ihned po MD? Pokud ne, tak také její čerpání po RD byste měla dostat zaplacenoé, v příp. výpovědi (dohody o uk. PP) D proplacenou
      nezbývá Vám nic jiného než vyčkat, co bude s firmou, příp., pokud bude v insolvenci, dojít do firmy a na příp. se na uk. PP dohodnout nebo abyste dostala výpověď (trvejte, aby byl uvedený správný § a z toho vyplývající nárok na odstupné)
      zda je firma v insolvenci, najdete např. na www.justice.cz

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).