chtěla bych se zeptat, jak je to s nárokem na podporu v nezaměstnanosti, když např. čerpal podporu 3 měsíce v r. 2010, pak byl zaměstnán a opět přijde o práci, jak je to s podporou, dočerpá se potom zbytek nedočerpané původní podpory, tedy např. 2 měsíce, nevíte někdo jak je to v těchto případech?
Re: Nárok na podporu v nezaměstnanosti
Podle toho, kolik měsíců teď odpracoval. Buď zbytek nebo celou podpůrčí dobu. Mrkněte na § 48 Zákona o zaměstnanosti.
Mám na mysli, když např. přijde o práci během tří měsíců po čerpání původní podpory, kterou čerpal taky tři měsíce, takže pokud jsem to dobře pochopila tak by dočerpal už jen zbytek, tedy z 5 měsíců - dva měsíce. Děkuji za odpověď
Teď jsem se mrkla na ten §48 a tedy po odpracování 3 měsíců má zase nárok na celou podpůrčí dobu, tj. 5 měsíců, chápu to správně? Kdyby odpracoval méně než 3 měsíce, tak dočerpá zbytek původní podpůrčí doby, tedy 2 měsíce. Děkuji
20. 5. 2010 10:42
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, jak je to s nárokem na podporu v nezaměstnanosti, když např. čerpal podporu 3 měsíce v r. 2010, pak byl zaměstnán a opět přijde o práci, jak je to s podporou, dočerpá se potom zbytek nedočerpané původní podpory, tedy např. 2 měsíce, nevíte někdo jak je to v těchto případech?
Za odpovědi děkuji