Děkuji Vám za reakci, ovšem ještě to rozeberu čistě teoreticky i když to už není konkrétně můj případ.
V dubnu zasadím, pak čekám až to vyroste a v září sklidím a prodám. Od října pozastavím podníkání, protože v tu dobu není jisté, zda opět v dubnu zasadím.
Jak mi někdo dokáže, že jsem byl v době od října do března v technologické přestávce a ne skutečně nezaměstnaný a pak jsem se rozhodnul k podnikání vrátit?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Chytila pájku za pálivý konec, přesto se nevzdala. Dnes tvoří unikáty z cínu i skla
Další spor Schillerové s Babišem, tentokrát jde o limity u zdravotních benefitů
Ženám rostou důchody v posledních letech rychleji než mužům
Město chtělo vyšší daň z nemovitostí pro brownfieldy, zdanilo však i školku
Nepodceňte návodné dokumenty a pomůcky k JMHZ
Poplatky za rozhlas a TV se ruší. Nahradí je stát. Lidé mohou přispívat doborovolně
19. 9. 2011 13:30
Dobrý den, podnikám v zemědělství, nevedu daňovou evidenci, náklady uplatňuji paušálně. Výpěstky zákazníkům fakturuji pouze v měsících červenec-září, jinak fakturačně v ostatních měsících vlastně nepodnikám a jen si platím důchodové a zdravotní pojištění (cca 3 roky). Je možné, abych měl v měsících říjen-červen pozastavenou živnost a byl v evidenci ÚP? Je to doba, kdy jen "čekám" až vše vyroste a budu to moci prodat. Nebo toto "čekání" je také posuzováno jako podnikatelská činnost?