Školení - jídlo zajištěné zaměstnavatele

  • (neregistrovaný)

    21. 5. 2010 23:23

    Dobrý den,
    chtěla jsem se zeptat, jak správně postupovat při výpočtu stravného a daňově uznatelných nákladů.
    Zaměstnanec byl vyslán na služební cestu, kde na faktuře je vyúčtováno ubytování + strava.
    Ubytování - daňový náklad
    Strava - jedná se o tuzemskou pracovní cestu a ve směrnici máme uvedeno, že v případě, že zaměstnavatel zajistí bezplatnou stravu tak bude zaměstnanci stravné kráceno.

    Na dokladu je výše stravy 850,- za 3 dny. Nevím proč ale pořád se mi do toho výpočtu míchá §24/2/J. Zaměstnanci náleží za každý den 174,- (max. hranice pro nad 18 hod.), které je krácená - snídaně 25%, oběd 35% a večeře 40%. Zaměstnanci má být tedy zaplaceno 1 den 104,- (večeře) ; 2 den 0,- 3 den 130,- (snídaně) - to jsou daňově uznatelné náklady.

    Ale myslím si, že je možné si uznat více, ale nevím, jak správně to spočítat, můžete mi prosím poradit?

    Moc děkuji.

    • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).