Hlavní PP+dohoda o pracovní činnosti

• (neregistrovaný)

22. 5. 2010 10:14

Dobrý den, u svého hlavní zaměstnavatele mám 2 pracovní smlouvy - hlavní pracovní poměr na celý uvazek a dohodu o pracovní činnosti, kam se mi počítají přesčasy. V loňském roce mi dělal daňové přiznání zaměstnavatel. Tento rok mám navíc ještě jednu práci u jiného zaměstnavatele, kde mám dohodu o pracovní činnosti, výdělek na tuto smlouvu bude malý. Chtěla bych se zeptat, zda musím svému hlavnímu zaměstnavateli o této vedlejší práci říkat (je z jiného oboru) a zda budu muset tento výdělek zahrnout do daňového přiznání nebo se mi zdaní nějakou srážkovou daní. Do jaké výše měsíčního výdělku nemusím tento vedlejší výdělek zahrnovat do daňového přiznání?
    moc děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 22. 5. 2010 10:49

v.e.n.d.y.

Re: hlavní PP+dohoda o pracovní činnosti
      Srážková daň se odvádí z hrubé mzdy u DPČ do 5 000,- Kč měsíčně. Pak je to daň zálohová, ze které byste si musela udělat sama daňové přiznání (potvrzení o výdělku z obou firem a sečíst na DP)

• 22. 5. 2010 10:57

Majus (neregistrovaný)

-Takže chápu-li správně, pokud si vydělám na DPČ do 5000,- Kč hrubého měsíčně, tak nemusím nic řešit, zdaní se mi to automaticky srážkově a budu mít běžné daňové přiznání u svého hlavního zaměstnavatele.
      moc díky

• 22. 5. 2010 11:10

v.e.n.d.y.

Chápete správně, jen snad oprava - u zaměstnavatele nemáte daňové přiznání, ale jen Roční zúčtování daně....

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).