Dobrý den, prosím o radu. Fyzická osoba měla v obchodním majetku dvě auta. V roce 2009 podnikala pouze v lednu, poté přerušila podnikání. V srpnu auta prodala. Prodej jsme zdanili v §10. Správce daně však neuznal a trvá na tom, že prodeje budou v klasických příjmech v podnikání. Daňově se sice nic nezmění, ale bude potom povinnost zdravotního a sociálního pojištění. Pro doplnění, auta se prodala za 400tis. Je jasné co to udělá s doplatkem na OSSZ a ZP, při podnikání pouze jeden měsíc! Zdanění v §10 (prodej až po přerušení podnikání) se mi zdál logický. Najde se chytrá hlava, která mě podpoří, nabo naopak mi vysvětlí jak jsem tupá? Díky moc.
24. 5. 2010 22:27
Dobrý den, prosím o radu. Fyzická osoba měla v obchodním majetku dvě auta. V roce 2009 podnikala pouze v lednu, poté přerušila podnikání. V srpnu auta prodala. Prodej jsme zdanili v §10.
Správce daně však neuznal a trvá na tom, že prodeje budou v klasických příjmech v podnikání. Daňově se sice nic nezmění, ale bude potom povinnost zdravotního a sociálního pojištění. Pro doplnění, auta se prodala za 400tis. Je jasné co to udělá s doplatkem na OSSZ a ZP, při podnikání pouze jeden měsíc! Zdanění v §10 (prodej až po přerušení podnikání) se mi zdál logický. Najde se chytrá hlava, která mě podpoří, nabo naopak mi vysvětlí jak jsem tupá? Díky moc.