Re: doklady pro přijetí do pracovního po
ano, potvrz. z předchozího zaměstnání, potvrz. z ÚP a také si od něho vlastnoručně nechte napsat, zda má/nemá exekuce (jaké, komu a alespoň orientačně výši)
pokud totiž napíše, že nemá exekuci a Vám přijde např. ze soudu, proč nesrážíte a neodvádíte, tak se máte čím ohánět, že on je vinen, neboť to zapřel
zam-tel totiž exekuci srážet musí - při nesrážení může dostat i pokutu (i když se to zam-teli nemusí líbit - zvlášť, když se jedná o "vítečníka", který má několik exekucí a MÚ z nich jde hlava kolem a trne, aby vše správně spočítala a odváděla)
Myslím, že zbytečně dramatizujete, přece předchozí zaměstnavatel oznámil EX ukončení PP a exekuce by měly jít přes ÚP, takže tam by měly být zaznamenané. Není mou povinností vyžadovat oznámení EX., nemám na to prostředky, možná zaměstnanec sám by měl na takovou skutečnost upozornit ve vlastním zájmu, tím, že nastoupil do nového PP je to EX oznámeno opět ÚP a on by mě jako nového zaměstnavatele, který je mu ÚP nahlášen sám obeslat. Možná to tak přesně nefunguje, ale pokud nemám přesné údaje co a kam strhávat a posílat, tak to nemám právo dělat.
No nemám dobré zkušenosti s úřadem práce, také máme takového výtečníka, byla jsem se ptát na úřadu práce, proč nám nenapsali o těch exekucích, ale prý nám nepodají žádné informace, je to jeho osobní věc, musela bych mít jeho plnou moc,připadá mi, že jsou rádi, že se někde upíchnul a mají o starost méně.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
25. 5. 2010 7:12
Zaměstnanec bude u nás nastupovat do prac.poměru 1.6.2010. Co mám po něm vyžadovat za doklady?od 1.1. byl v evidenci ÚP,takže potvrzení z ÚP,to vím.Pak osobní dotazník,podepsat prohlášení pokud jinde nemá a co ještě?A mám chtít ještě předchozí zápočtový list?Děkuji moc za radu,s personalistikou a mzdami teprve začínám