Doklady pro přijetí do pracovního poměru

• (neregistrovaný)

25. 5. 2010 7:12

Zaměstnanec bude u nás nastupovat do prac.poměru 1.6.2010. Co mám po něm vyžadovat za doklady?od 1.1. byl v evidenci ÚP,takže potvrzení z ÚP,to vím.Pak osobní dotazník,podepsat prohlášení pokud jinde nemá a co ještě?A mám chtít ještě předchozí zápočtový list?Děkuji moc za radu,s personalistikou a mzdami teprve začínám

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 25. 5. 2010 8:23

začátečník1 (neregistrovaný)

Re: doklady pro přijetí do pracovního po
      je to nezbytné, má to na něco vliv? napadly mě třeba exekuce, ale pokud nějaké byly, tak by to mělo být i na tom potvrzení z pracáku, ne?

• 25. 5. 2010 8:25

xy5

ano, potvrz. z předchozího zaměstnání, potvrz. z ÚP a také si od něho vlastnoručně nechte napsat, zda má/nemá exekuce (jaké, komu a alespoň orientačně výši)
      pokud totiž napíše, že nemá exekuci a Vám přijde např. ze soudu, proč nesrážíte a neodvádíte, tak se máte čím ohánět, že on je vinen, neboť to zapřel
      zam-tel totiž exekuci srážet musí - při nesrážení může dostat i pokutu (i když se to zam-teli nemusí líbit - zvlášť, když se jedná o "vítečníka", který má několik exekucí a MÚ z nich jde hlava kolem a trne, aby vše správně spočítala a odváděla)

• 25. 5. 2010 8:35

začátečník1 (neregistrovaný)

to, že nemá exekuce si nechávám potvrdit již v osobním dotazníku, ale právě mám případ, že zaměstnanec zápočtový list z předchozího zaměstnání ztratil a firma u níž pracoval,zanikla. Takže nevím jak to teď řešit.

• 25. 5. 2010 8:36

M. (neregistrovaný)

Myslím, že zbytečně dramatizujete, přece předchozí zaměstnavatel oznámil EX ukončení PP a exekuce by měly jít přes ÚP, takže tam by měly být zaznamenané. Není mou povinností vyžadovat oznámení EX., nemám na to prostředky, možná zaměstnanec sám by měl na takovou skutečnost upozornit ve vlastním zájmu, tím, že nastoupil do nového PP je to EX oznámeno opět ÚP a on by mě jako nového zaměstnavatele, který je mu ÚP nahlášen sám obeslat. Možná to tak přesně nefunguje, ale pokud nemám přesné údaje co a kam strhávat a posílat, tak to nemám právo dělat.

• 26. 5. 2010 19:17

D.M. (neregistrovaný)

No nemám dobré zkušenosti s úřadem práce, také máme takového výtečníka, byla jsem se ptát na úřadu práce, proč nám nenapsali o těch exekucích, ale prý nám nepodají žádné informace, je to jeho osobní věc, musela bych mít jeho plnou moc,připadá mi, že jsou rádi, že se někde upíchnul a mají o starost méně.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).