Re: Souhrnné hlášení
souhrnné hlášení se podává pokud uvedete hodnoty v ceně bez daně do ř. 20 -dodání zboží a 21-dodání služeb daňového přiznání
tak pro Vás uvádím: paní tazatelko, nezabývejte se zda odevzdat SH, pokud jste nedodala zboží nebo službu do EU, samozřejmě že plátci DPH... Nebudu přece tazatelce sálodlouze vysvětlovat kdy a za jakých podmínek se podává SH, když ona v případě, který uvedla, vystupuje v pozici odběratele, kterého se SH vůbec netýká.... tečka :-)
O nepodávání souhrnného jsem tazatelku informovala již ve
svém předcházejícím příspěvku- o ř. 20 a ř. 21- vydané fa.
Vy jste jí ale doporučila, aby dala pouze do přiznání DPH.
Proto se vás laskavě znovu ptám, dle jakého § (ne 10)má povinnost uvést do přiznání dph pořízení služby od neplátce z EU.
Jistě by to osvětlilo problematiku nejen mě, ale hlavně jí,
pokud to tak ve svém přiznání na základě vaší rady provede.
podle žádného, nezabývejte se podrobnostmi, které nejsou pro tazatelku v této otázce prioritní - uvedla jsem jí příklad a to pouze pokud pořídí zboží z Eu od plátce... už byste mohla přestat rýpat, šlo o to tazatelce vysvětlit, proč nepodává Sh a ne se tady zabývat zbytečnostma.. mohla byste spíše odpovídat na další dotazy, ale nikde vaše odpovědi nevidím, takže asi žádná znalost....
Já nerýpu, jen čtu pozorně diskuse, abych se něco dozvěděla
a nezůstala blbá. protože mě vaše odpověď zdanění zaujala,
a máme stejný problém ve firmě jako tazatelka, jen jsem se
zeptala na jinou část , ale s tou první jistě související.
Jsem ráda, že tady nejsem hloupá sama, protože kdo ví, odpoví
neznalému i na vedlejší dotaz, pokud samozřejmě ví odpověď a ví o čem mluví, a taky je rychlejší odpovědět než někoho napadat , že se nemá vlastně "na blbosti" ani ptát. Že by to bylo rychlejší než znalosti ?
A o mé znalosti se nemusíte obávat, když vím, ráda poradím,
myslím, že mých příspěvků je tady dost, když nevím aspoň
neurážím a neprudím.
Milá Jano souhlasím plně s vámi. Také dostáváme faktury od neplátců ze Slovenska na našich stavbách v ČR. Dosud jsem je nikam neuváděla, ale nyní stále čtu,že se má odvést - i uplatnit DPH u nás. stále pátrám po §,který to přikazuje. Asi čtu špatně Zákon, ale ráda bych se poučila. To mi věřte
domnívám se, že se jedná o stejné plnění jako od neplátce z ČR,
i když dříve jsem měla také pochybnost. zatím v diskusi došlo
akorát k napadání o znalostech a že se nemáme zabývat věcmi,
které nejsou pro tazatelku důležité. bylo byl lepší napsat , když
už někdo píše o zdanění ,z titulu jakého § a nebo se omluvit a napsat, že udělal chybu a o zdanění nejde. a bylo by všem o znalostech a § jasno.
domnívám se, že se jedná o stejné plnění jako od
>neplátce z ČR,
>i když dříve jsem měla také pochybnost. zatím v
>diskusi došlo
>akorát k napadání o znalostech a že se nemáme zabývat
>věcmi,
>které nejsou pro tazatelku důležité. bylo byl lepší
>napsat , když
>už někdo píše o zdanění ,z titulu jakého § a nebo se
>omluvit a napsat, že udělal chybu a o zdanění nejde. a
>bylo by všem o znalostech a § jasno.
Vážená paní Jano N., domnívám se, že to řeší § 108, odst 1 c). Myslím, že přijímáte službu od "osoby povinné k dani", a to, že je neplátce je tím, že porušuje zákon o DPH na Slovensku, protože z důvodu poskytnutí této služby se měl u nich zaregistrovat. Pokud ovšem není "usazen" v ČR ve smyslu zákona 222/2009.
Poskytli jsme službu osobě povinné k dani na Slovensku, fakturovali jsme bez DPH, ačkoli odběratel nám nesdělil DIČ (není dosud registrován). Samozřejmě nás volali na FÚ k vysvětlení, chtěli, abychom to dodanili. Nakonec moji obhajobu uznali (fakturovala jsem přece osobě povinné k dani, neporušila jsem nic). Jen mám nesoulad mezi přiznáním k DPH a souhrnným hlášením.
Hezký den
Já se zase domnívám, že § 108 c) to neřeší. Když se podíváte na
a přečtete § 108 /2 ,který vysvětluje osobu povinnou neusazenou v tuzemsku z § 108 c) dozvíte se, že osobou povinnou k dani neusazenou v tuzemsku se rozumí ZAHRANIČNÍ osoba (3.země) povinná k dani, která nemá provozovnu v tuzemsku nebo osoba REGISTROVANÁ k dani v JČS.
Což myslím -neplátce v EU -není ani jeden z výše citovaného zákona. Nebo se pletu ? takže § 108c) to asi nebude.
Pokud fakturuji já osobě povinné(podnikatel) v JČS samozřejmě uvedu bez dph,pokud neplátci-neregistrované-fyz.osobě- odvedu 20% dph ve svém přiznání.
taky hezký den.
moc o jiných fíglech nevím, opravdu bych toto plnění brala jako od neplátce z Česka, tedy mimo naše příznání k DPH. Ale učíme se
všichni dál, a těch kliček a fíglů ještě prostudujem moc.Ale je důležité se tady taky nenapadat a umět uznat, když něco nevím,nebo poradím špatně.S tím mají někteří bohužel potíže.
Mějte se .
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
25. 5. 2010 10:28
Dobrý den, byly nám provedeny služby na nemovitosti v Čr jak podat souhnné hlášení bude se nás týkat? Díky všem