Re: neplacené volno
dovolenou určuje zam-tel, takže je možné, že dovolenou bude nařizovat třeba po dobu odstávky ve firmě, o Vánocích apod., takže nechce dovolenou určovat mimo to, co je pro něho výhodné
neplac. volno totiž zam-tel nesmí nařídit, o to může jen zam-ec žádat a je na zam-teli, zda ho povolí nebo nikoliv
pokud přesto chce zam-ci vyjít vstříc a povolí neplac. volno (i když má dovolenou zam-ec k čerpání), je to možné
o neplac. volno požádá zam-ec písemně dopředu,někdo z vedení firmy (pověřená osoba) ho schválí, musí být uvedeno přesně od - do a také by tam mělo být řešeno placení ZP za kal. dny neplac. volna (zda celých 13,5% zaplatí zam-ec nebo 4,5% zam-ec + 9% zam-tel)
Re: neplacené volno
Naši zaměstnanci čerpají často nepl.volno,ale dostanou ho jen pokud nemají žádnou dovolenou.Někde jsem to kdysi hledala a bylo to tam takhle napsáno.Bohužel jsem si nepoznamenala, kde jsem to našla.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
25. 5. 2010 12:59
Může zaměstnanec požádat zaměstnavatele o neplacené volno, když má ještě nevybranou dovolenou?
Děkuji. Hledala jsem tu v historii, ale zrovna toto jsem nenašla.