Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
25. 5. 2010 14:52
Dobrý den, chci pomoci naší sousedce s daní z nemovitosti. Deset let platí daň z nem. a pořád jim bylo divné, že platí výrazně více než okolní sousedé. Tak jsme se na to trošku podívala. Zjistila jsem, že platí sazbu 2 Kč /1m2 jako za stavební pozemek. POzemek je vedený jako zahrada a stavební pozemek je jen ten kousek, co probíhá stavba. (stále ještě staví - již těch 10 let). Takže celých 10 let platili nepsprávnou daň. Dohodla jsme se s FÚ, že podáme dodatečné přiznání na roky 2007,2008,2009 a vlastně i na tento rok. Nevím, jak se ale dodáčo dělá, zda jenom rozdíly...nebo nové částky, domnívám se, že jen rozdíly. I tak mi to asi bude muset pomoct vyplnit úřednice (neznám ty ceny pozemků.......) ale chci si to co nejvíce předvyplnit, aby nebyla moc nepříjemná, že mi to musí vyplňovat celé sama. Tak ať mám trošku představu. prosím, kdo dělal již dodatečné DAP -poraďte, jak na to)