Re: doklad o výši příjmu-přídavek na dít
Já bych řekla, že Vzhledem k tomu, že zaměstnanec podával daňové přiznání, tento příjem už je zahrnut v tomto daňovém přiznání a vy ho nikde nevyplňujete. Vy vyplňujete pouze to, co není v DP, tedy nemocenskou, resp. náhradu mzdy za prvních 14 dní nemoci + auto
Pokud si sám podával daňové přiznání, Vy jste mu vystavila potvrzení zdanitelných příjmů, kde tedy musí být uvedena i výše popisovaná částka. Takže do potvrzení pro přídavky napíšete jen případnou částku náhrady za nemoc, on si zakřížkuje, že podával DP, což si oni vytáhnou.
to ano, ale oni z toho vypočítávají čistou mzdu a o to nepeněžní plnění to nebude vycházet...(já vyplním úhrn pojistného, které platí zaměstnanec sám za sebe a náhradu mzdy za nemoc)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
26. 5. 2010 9:06
dobrý den, můžete mi prosím poradit:
zaměstnanec donesl formulář k vyplnění-doklad o výši ročního příjmu-přídavky na děti.
Zaměstnanec si podával přiznáni k dani z příjmu sám-nevím, kam mám vyplnit částku, kterou zaměstnanci navyšujeme vyměřovací základ o nepeněžní plnění ("pojistka na blbost"-kterou za zaměstnance hradí zaměstnavatel, zaměstnanec pouze zpojistňuje a daní). v tomto formuláři je pouze kolonka na bezplatnéužívání motorového vozidla-mám to dopsat tam?
moc děkuji za pomoc