Re: Dobropis
Byla to jejich chyba, oni vystavili dva různé doklady a měli by tedy jeden z nich dobropisovat. Jakmile opustí daňový dokald společnost, nelze jej jen tak stornovat a obchodnímu partnerovi nedat na vědomí. Vyžadujte striktně dobropis, jste na tom hůř, máte 2x uplatněný odpočet a také to máte 2x v nákladech....
Děkuji Vám za odpovědi, vyžádala jsem si samozřejmě hned dobropisy, paní odpověděla, že posílá, tak jsem zvědavá co přijde - doufám,že ne nějaké jejich storno doklady z prosince 2009 - to by mi asi moc nepomohlo.
Přijatý dobropis musíte potvrdit, datum převzetí je datum zdanitelného plnění u DB,do měsíce přijetí uplatníte i dph.
dobropis nemá náležitost DUZP, to je právě to datum převzetí
odběratelem , ve stejném měsíci , kdy vy potvrdíte,vrátíte kopii protistraně a i oni ve svém přiznání upraví DPH.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
26. 5. 2010 14:33
Dobrý den,kdo mi poradí?
Firma omylem vystavila fa.za hotové, poslala nám ji, sama si ji pro sebe vystornovala a poslala bez upozornění novou,což jsme nevěděli a nabrali ji také (protože byla na jinou částku). Teď po zaplacení (v lednu) nám teprve nahlásili,že mají přeplatek a že nám ho pošlou. Jenomže ten já bez dobropisu nemám kam zařadit. Co teď? Poraďte prosím!