Re: ukonč.rodičov.zodpovědnosti-poradí n
Pokud platíte výživné, staráte se o dítě, berete si ho na stanovené návštěvy, tak nevidím důvod, proč byste toto měl činit dobrovolně. K tomuto kroku přistupují matky, které mají s otcem opravdu závažný problém. Navíc většinou ani soud toto jednoznačně hned neurčí, spíš matky prohrajou. Též jsem chtěla tento krok, ale na sociálce mi paní řekla, že to v 99% soud nepřiklepne. (škoda, že jsem to aspoň nezkusila, teď bych měla po nepříjemnostech)
kam se mám tedy obrátit o radu či nějaké informace? Díky
vidím to na právníka,který se zabývá touto problematikou a soud, protože § 44 zákona o rodině říká, že(mimo jiné), soud může pozastavit výkon rodičovské zodpovědnosti d (dle § 31 a násl.) v případě že brání rodiči ve výkonu jeho rodičovské zodpovědnosti závažná překážka a vyžaduje-li to zájem dítět. atd.
Nedokážu posoudit, zda Váš případ by byl takto hodnocen.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
26. 5. 2010 15:27
Dobrý den, chci se zeptat zda nemá někdo zkušenost s ukončením veškeré rodičovské zodpovědnosti? Má ex, která žije s právníkem, mě nejspíše dožene k tomuto zoufalému činu. Funguje to pouze na způsobu adopce či se mohu rozhodnout já sám bez ohledu na druhou stranu a dát si žádost k soudu? Děkuji za info.