Ukonč.rodičov.zodpovědnosti-poradí někdo

• (neregistrovaný)

26. 5. 2010 15:27

Dobrý den, chci se zeptat zda nemá někdo zkušenost s ukončením veškeré rodičovské zodpovědnosti? Má ex, která žije s právníkem, mě nejspíše dožene k tomuto zoufalému činu. Funguje to pouze na způsobu adopce či se mohu rozhodnout já sám bez ohledu na druhou stranu a dát si žádost k soudu? Děkuji za info.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 26. 5. 2010 19:37

Líba (neregistrovaný)

Re: ukonč.rodičov.zodpovědnosti-poradí n
      Nevím, jestli jsem dobře pochopila. To jako, že máte dítě a už vás to nebaví? Jestli na něco přijdete, dejte vědět. :-)

• 27. 5. 2010 9:28

eko (neregistrovaný)

Pokud platíte výživné, staráte se o dítě, berete si ho na stanovené návštěvy, tak nevidím důvod, proč byste toto měl činit dobrovolně. K tomuto kroku přistupují matky, které mají s otcem opravdu závažný problém. Navíc většinou ani soud toto jednoznačně hned neurčí, spíš matky prohrajou. Též jsem chtěla tento krok, ale na sociálce mi paní řekla, že to v 99% soud nepřiklepne. (škoda, že jsem to aspoň nezkusila, teď bych měla po nepříjemnostech)

• 27. 5. 2010 16:19

Ondraa (neregistrovaný)

kam se mám tedy obrátit o radu či nějaké informace? Díky

• 27. 5. 2010 16:35

pája

vidím to na právníka,který se zabývá touto problematikou a soud, protože § 44 zákona o rodině říká, že(mimo jiné), soud může pozastavit výkon rodičovské zodpovědnosti d (dle § 31 a násl.) v případě že brání rodiči ve výkonu jeho rodičovské zodpovědnosti závažná překážka a vyžaduje-li to zájem dítět. atd.
      Nedokážu posoudit, zda Váš případ by byl takto hodnocen.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).