Re: Nástup na nemocenskou po mateřské
Děkuji za odpověď k tématu. Ono krom toho, že nemá jít cenu nastupovat do práce na dva týdny, tak opravdu mám i rizikové těhotenství. A psát neschopenku, když je ženská na rodičovské dovolené s jedním dítětem, doktoři nechtějí!!! Ale jinak v pohodě. Ono nevím, jak by se někomu z Vás líbilo, že musíte opustit zaměstnání a být 14 dní nezaměstnani (popř. zcela, protože by mohli v dnešní době vzít někoho jiného za menší peníze, než máte), protože jste jenom na zástup za mateřskou.
To vše nic nemění na tom, že neschopenka má být vystavena pouze člověku, který je práce neschopný. OSSZ není charita a doplácejí na to ostatní, jako ostatně ve všem v tomto státě. Kontrola mizivá nebo žádná, zneužívání všech dávek nejen nepřizpůsobivými na všech frontách, jen tohle je míň viditelné než dávky pro nepracující nepřizpůsobivé spoluobčany. A taky se o tom víc mlčí, ale podstata je stejná, zlobte se nebo ne, to je váš problém. A navíc na rodičovské dovolené nemáte na nemocenské dávky nárok, takže neschopenka by byla zbytečná, ne že ji nechce lékař psát.
a do kdy napíšou ji
>>>komukoli a najak chce dlouho v tom se nic nezměnilo
>>
>>Děkuji za odpověď k tématu. Ono krom toho, že nemá
>>jít
>>cenu nastupovat do práce na dva týdny, tak opravdu
>>mám
>>i rizikové těhotenství. A psát neschopenku, když je
>>ženská na rodičovské dovolené s jedním dítětem,
>>doktoři
>>nechtějí!!! Ale jinak v pohodě. Ono nevím, jak by se
>>někomu z Vás líbilo, že musíte opustit zaměstnání a
>>být
>>14 dní nezaměstnani (popř. zcela, protože by mohli v
>>dnešní době vzít někoho jiného za menší peníze, než
>>máte), protože jste jenom na zástup za mateřskou.
>
>To vše nic nemění na tom, že neschopenka má být
>vystavena pouze člověku, který je práce neschopný. OSSZ není
>charita a doplácejí na to ostatní, jako ostatně ve
>všem v tomto státě. Kontrola mizivá nebo žádná,
>zneužívání všech dávek nejen nepřizpůsobivými na všech
>frontách, jen tohle je míň viditelné než dávky pro nepracující
>nepřizpůsobivé spoluobčany. A taky se o tom víc mlčí,
>ale podstata je stejná, zlobte se nebo ne, to je váš
>problém. A navíc na rodičovské dovolené nemáte na
>nemocenské dávky nárok, takže neschopenka by byla
>zbytečná, ne že ji nechce lékař psát.
Nezlobte se paní all, ale rizikové těhotenství pokud je opravdu rizikové není žádný med. Byla jsem na rizikovém těhotenství a musela jsem 6 měsíců ležet. Tak třeba paní je ten případ, tak ji nechte. Myslím si, že peníze v tomto státě se vyplácejí našim nepřizpůsobivým spoluobčanům a tou jsou tedy částky, že normálníímu pracujícímzu člověku je z toho zle, ales tím nic asi nenaděláme.
Jinak Vašich odpovědí si moc vážím, již několikrát jste mi pomohla.
Mějte se
Já ale opravdu nemám nic proti neschopnosti kvůli rizikovému těhotenství, mám výhrady proti spekulacím jak a kdy je to nejvýhodnější. I když na druhé straně sama jistě víte, že v těhotenství budete-li chtít neschopenku, není lékaře který by ji nenapsal, ale o tom nepolemizuji, je to výhradně na rozhodnutí lékaře.
Nemá cenu si tady s Vámi dopisovat. Ještě, že existují lidé, kteří umí odpovědět na konkrétní otázku. Ono možná ani odpověď nevíte a potřebujete si dnes vylít zlost. I mě štve hodně věcí, co je v tomto státě zavedena a co se tady děje. Ale nebudu to tady ventilovat, zítra a v sobotu se může každý znás pokusit to změnit. Takže Vám přeji příjemný den.:)
To vůbec ne. Ale přečtěte si váš první dotaz - o rizikovém těhotenství ani zmínka. Kdyby to tam bylo s tím, že jen řešíte technickou otázku od kdy, co a jak, byo by to něco jiného. Ale když si ten původní dotaz přečtete po sobě, jistě sama uznáte, že to vyčůraností jen zavání.
Dobrý den,
na neschopence by měl být datum nástupu do zaměstnání, ve Vašem případě postačí pondělní. U nástupu na MD si myslím, že nevadí datum nástupu o víkendu. Přeji pohodové těhotenství a fandím všem maminám, které chtějí mít dvě a více dětí v dnešní době.
Velmi Vám děkuji. Ono je v dnešdí době vůbec zázrak, že se podaří otěhotnět. My jsme se snažili hodně dlouho a konečně to vyšlo i podruhé. Miluji děti a miluji i práci v účtařině, které se věnuji. Ale hold v něčem si opravdu nejsem jistá a tak se raději ptám.
Nikdo přece nechce svou blbostí nebo neznalostí přijít zbytečně o peníze, až budu na RP , taky se budu ohlížet za každou korunou.Nechápu, proč tady pořád "někdo" startuje kvůli takovýmhle dotazům. Vidím ALL jako starou nepříjemnou bábu, tu samou, co máme v účtárně my anebo jako ty nepříjemný úřednice, co sedávaly na úřadech. - Pardon :-)
Milá paní, opravdu z původního dotazu nevyplývalo, že paní má rizikové těhotenství. A jestli vám zjevně nevadí neustálé podvodné čerpání všech dávek , včetně nemocenské, protože se tím řeší jak nezaměstnanost, tak prostě překlenutí jakékoliv jiné situace, tak se aspoň nenavážejte do All, protože její názor je opravdu správný, nemůže za to, že jsme to dopracovali tak daleko, že jakýkoliv podvod v čerpání dávek nás nechává naprosto klidným a ty, kterým to vadí klidně osočujeme. Jakékoliv dávky by měly být tam, kde opravdu náleží, ne kde se to hodí. A těch postižených, kterým sebrali nebo snížili různé příspěvky, těch vám není líto ? Ono já vím, že to jedna čerpaná nemocenská neoprávněně nespasí, ale my už to bereme jako samozřejmost a komu to vadí - na toho hrrrr, on je ten špatný, nikoli ten, kdo chtěl systém zneužít. Hrůza
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
27. 5. 2010 11:35
Dobrý den,
v sobotu má moje dítě 3 roky a já jsem znovu těhotná. Vzhledem k tomu, že nemá cenu nastupovat na těch pár dnů do práce (hlavně oni to nechtějí), tak jsme se domluvili na tom, že půjdu na neschopenku. A tak bych se ráda zeptala, jaké datum mám mít uvedeno na neschopence. Jestli nedělní nebo až pondělní (prac.doba je pouze v prac. týdnu).
A potom se chci zeptat, zda může být datum nástupu na mateřskou také víkend (při výpočtu to tak vychází).
Předem děkuji za odpověď.