Re: platba kartou - Money
Nechápu, proč peníze na cestě? Přeci mám klasicky fakturu, kterou zaúčtuji na 321. A když účtuji bankovní výpis, spojím platbu s pořízenou fakturou? Kdy bych měla účtovat na peníze na cestě? Já žádné peníze na cestě přeci nemám? Nebo něčemu nerozumím....Horší bylo, když platební kartu dostali všichni obchodníci a další zaměstnanci. Pro každého zaměstnance jsem zároveň zřídila analytiku na účtu 335 - Pohledávky za zaměstnanci. Z bankovních výpisů, kde bývají platby dříve, než já dostanu doklady, účtuji vše na tyto účty. Jakmile zaměstnanec předá doklady, účtuji interně 5xx nebo jiný příslušný účet a proti 335. Výběry, které zaměstnanec nedoloží, zaplatí v hotovosti do pokladny a víc neřeším.
Re: platba kartou - Money
správný postup je 5../325 anal. závazky z platebních karet a pak 325/221.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
28. 5. 2010 15:10
Dobrý den, účtuji v Money mám fakturu - daňový doklad (úhrada platba kartou). Zaúčtovala jsem faktury přijaté na 501/321 (způs. platby - úhrada kartou). A v bance zaúčtuji úhradu na 321/221. Je to správně???
Nebo bych měla přes účet 261 - peníze na cestě
Prosím poraďte děkuji