Re: Věcné břemeno - dožití
Babička se může nastěhovat i po 10 letech. Pokud jde o nastěhování tety, tam je rozhodující, jak přesně věcné břemeno zní. Já konkretně mám třeba věcné břemeno pro otce, na chatu, které se vzdal v můj prospěch po maminčině smrti - a mám tam zhruba toto: doživotní užívání všech místností, zařízení a přijímání návštěv. Takže se domnívám, že pokud tam přímo není, že se může trvale nastěhovat i jiná osoba, tak by o babičku mohla pečovat jen ve dne a na noc odejít do svého bydliště. Ale opravdu to chce přesně znění toho věcného břemene prostudovat.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
30. 5. 2010 14:22
Dobrý den,
babička mého známého u něj má právo dožití - věcné břemeno. Chtěla bych se zeptat jak to je, když u nej nebydlí déle než 10 let a nyní se chce nastěhovat. Musíl k němu do domu pustit bydlet i tetu, která prohlašuje, že je pečovatelka od babičky? Známý by péči o babičku zajistil sám. Děkuji za odpověď