Re: výpověď
>>Všem moc děkuji!!!!!!!!!!!!!
>>a nevíte, jestli jde stáhnout nějaký tiskopis pro
>>zápočtový list???? Tam se píše jen počet odprac. roku
>>a
>>dní??? Díky
>
>Tam se píše pouze to co je uvedeno v § 313 zákoníku
>práce. Tiskopis je určitě někde na netu k nalezení.
>Jinak většina programů na zpracování mezd tiskne tyto
>doklady automaticky.
Na začátku roku nemohl mít nárok na 20 dní, když ještě nic neopracoval. 20 dní máte zřejmě celoroční nárok ve firmě. Protože píšete, že odpracoval víc jak 60 dní, tak mu vzniká nárok na poměrnou část, tj. 5/12 celoročního nároku, tj. 8,5 dne, takže při skončení 2,5 dne proplatíte.
Moc děkuji,
nárok 20 dní je daný firmou, ale samozřejmě mi bylo jasný, že mu ji neproplatím celou když dělá jen 5 měsíců, jen jsem se chtěla ujistit. Máme tu jen 3 zaměstnance, kteří jsou tu několik let, výpověď jsem ještě nedělala a ani jsem neměla zkušenost s dovolenou, tady si ji jen vybírají jak mají. Moc děkuji za rychlé odpovědi. Díky díky díky
příště už budu vědět
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
31. 5. 2010 8:31
Dobrý den,
dnes mám na stole výpověď zaměstnance dohodou ze strany zaměstnance. Prosím co vše musím udělat, ještě jsem to neřešila, vím že nějaký tiskopis na sociálku a ELDP ???? Je to všechno??? Co zdravotku a sociálka?? A zároveň budem s tímto zaměstnancem uzavírat DPP tam se nic asi nenahlašuje že??? Děkuji Moc