Re: Nemocenská
Ještě je další možnost (spíš nepravděpodobná), že 16.5. byl během dne zam-ec u lékaře, ten ho uznal práce neschopným, ale protože jsou 3 dny neplacené, tak se mu udělalo třeba lépe a na noční směnu nastoupil
třeba PÚ se stal z důvodu, že se mu udělalo špatně (z důvodu nemoci, na kterou měl neschopenku)
ale to chce posoudit a vyhodnotit individuálně (konzultace s lékařem, který vystavil neschopenku, se neobejdete)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
31. 5. 2010 13:40
Prosím o radu.
Zaměstnanec měl noční z 16.5. na 17.5. (22 - 6 hod.), 17.5. ve 2 hodiny měl pracovní úraz. Lékař mu "neschopenku" vystavil od 16.5., podle mě chybně. Mám evidovat pracovní neschopnost od 16.5. nebo od 17.5.? Vím, že prvním dnem období 14 dnů pro náhradu mzdy je 17.5., ale nevím, zda musím uvádět pracovní neschopnost od 16.5., tzn. že se mi pak promítne tento 1 den do vyloučených dob. Děkuji za radu.