Re: Taxi - cesta do Vídně - DPH v Rakous
podle § 94/11 osoba povinná k dani se sídlem podnikání v tuzemsku, která poskytuje služby s místem plnění v JČS podle § 9/1 se stává plátcem dnem poskytnutí těchto služeb.
pak je tu ale § 10b) kdy místem plnění při poskytnutí služby přepravy osob je místo, kde se příslušný úsek přepravy uskutečňuje.
Pokud byste se řídili podle § 94/11 pak se stává plátcem dnem poskytnutí služby.
pokud se ale budete řídit § 10a) (omylem jsem psala 10b) ,
kdy místem plnění je místo, kde se přeprava osob uskutečňuje,
pak bych řekla, že se ani registrovat nikde nemusí.
už mám jasno, volala jsem raději na finanční ředitelství a tam mě uklidnili, že se jedná o službu dle § 10a), na kterou se ta povinná registrace nevztahuje a ještě není splněna další podmínka, že je služba poskytnuta osobě z jiného čl. státu, což není, je to pro českého plátce, takže naštěstí žádné dopady to pro něj nemá, to se mi ulevilo :-)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
1. 6. 2010 8:08
Taxi - neplátce DPH veze pro českou s.r.o. klienta z Čech do Vídně. Mám obavy, že podle novely zákona o dph je povinen se registrovat k DPH v Rakousku, je to tak? I když není dosud plátce DPH? A stává se tak i u nás automaticky plátcem DPH?