Re: kontokorentní úvěr proti obratu -ven
Ano, pochopila jste to správně. Každý výpis je samostatný účetní dokald, o kterém účtujete a zůstatek na výpise musí souhlasit se zůstatkem na účtě v účetnictví. A ještě k těm 2 000 znakům - dělá se to tu tak, že se odmazávají nepotřebná vrchní sdělení, prostě se smaže kus prvních odpovědí a dotazů.
Mám pocit, že je to nepraktické, budete na Bú účtovat jednu položku + a čerpání -, naprosto totéž budete účtovat na kontokorentu, ale jen mínus, přijde mi to hloupé, ale pokud máte málo položek, tak budiž, já mám desítky a to bych zblbla a nedělala nic jiného.
Já mám taky docela hodně položek na výpisu, ale ten kontokorent začíná až v únoru,takže mám třeba výpis z podnikatelského účtu č. 23 a kontokorentní č. 1. Zůstatek jsem si ověřovala vždy na účtu 231 a poplatky, úroky jsem účtovala interním dokladem. Také to tak máte?
Nechci nikoho nabádat k něčemu špatnému-nesprávnému, já mám Bú, který přijímá finance a ihned je převádí na splátku na kontokor.účet-neúčtuji int.doklady,ale vše v bance,to co zaúčtuji na tomto účtu +a-, bych měla účtovat na kontokor.vlastně duplicitně,takže tam stav zjišťuji na 461, popl. a úroky účtuji taky jen v bance dle výpisu z kontokor.účtu. protože vše souběžně jde přes Bú-musím tam peníze na tyto platby převádět. Myslím že je vše dostatečně průkazné a srozumitelné dle výpisů. čísla výpisů asi nemusí nijak korespondovat.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
1. 6. 2010 18:16
Omlouvám se, ale píši novou zprávu, na těch předchozích mi to nechtělo načítat moje otázky - prý překročen počet znaků 2000.
Já si tedy navedu nový bankovní účet - kontokorentní na něm budu účtovat splátka 231/261 a čerpání 261/231. Vlastně na místo 221 si navedu 231. Chápu to správně? Ráno se tisknou dva výpisy jeden podnikatelský s pohyby vyrovnaný na nulu a kontokorentní s pohyby splátka nebo čerpání a ten má mínusový zůstatek. Děkuji