Re: E-shop zástupce, náležitosti
To jsem Vám psal já, tak to zkusíém doplnit:
-jestliže budete mít vše na své živ.oprávnění, tak muíste vše- nabídku, prodej, účet, platby atd. vést na své IČ
-dceři vystavíte plnou moc s Vaším ověřeným podpisem, že je oprávněna ke všem úkonům souvisejícím s Vaší živností jako zástupce dle § 13 obchod.zákoníku, kterou se bude v případě potřeby prokazovat
-převod nákladů a výánosů Vám musí upřesnit znalý účtař nebo daňař, já to neznám
-pokud by dcera vše konala sama, bez Vás, na svůj účet a svým jménem, tak by musela mít své živ.oprávnění, to by pak ale úplně změnilo situaci
snad je to takto dostačující
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
2. 6. 2010 10:47
Dobrý den, nedávno jsem zde vznesl tento dozat:
>
>jsem OSVČ (zprostředkování pronájmu realitních ploch),
>dcera přišla s nápadem založit e-shop, mohu mít e-shop
>napsaný na své IČO a dceru pověřit zastupováním? (tj.
>vyřizováním objednávek, odesíláním balíčků apod.)?
>Může tyto činnosti dělat svým jménem? Jedná se zejména o
>odesílání zásilek - může být uvedena jako odesilatel?
>A ten nejdůležitější dotaz - musí mít na toto
>"zastupování" nebo výpomoc ŽL? Děkuji, Roman.
A přišla mi odpověď, za kterou moc děkuju:
žijete-li s dcerou ve společné domácnosti, může figurovat jako spolupracující osoba-vše na Vaše IČ, ona se bude podílet na podnik.aktivitách dle možností a dohody a Vy na ni budete převádět část nákladů a danit.Nemusí k tomu mít žádný ŽL, jestliže Vy máte živ.oprávnění na volnou živnost, tak jde pouze o další obor činnosti-obchod a to stačí,jestli to nemáte Vy,tak na ŽÚ doplnit.
Chtěl bych ale ještě požádat o informaci, jaké náležitosti jsou k tomuto zastupování potřeba, aby s tím nebyly zbytečné komplikace. Je nutné, abych dal dceři plnou moc, nebo abychom napsali nějaké prohlášení? A jakým způsobem na ní mám převádět část nákladů a danit?
Bude komunikovat se zákazníky, přijímat platby na svůj účet a svým jménem (tj. jméno bude uvedeno jako odesilatel) bude balíčky posílat.
Mockrát děkuji.