OT-storno zájezdu-prosím p. Maxx

• (neregistrovaný)

2. 6. 2010 19:31

Dobrý den,
    ještě jednou Vám, paní Maxx, velice děkuji za včerejší odpověď na můj dotaz ohledně bezplatného storna zájezdu ze strany CK. Jelikož cestovní kancelář odmítá vzít § 852 g odst. 4 Obch. zákoníku na vědomí, chtěla bych Vás tímto moc poprosit o jakékoliv bližší informace či Vaše zkušenosti, které Vám tehdy pomohly při zrušení Vašeho zájezdu a CK Vám vyplatila úhradu škody ve výši 10 % z celkové ceny zájezdu. Prozatím mockrát děkuji a přeji příjemný večer!

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 2. 6. 2010 20:07

Maxx (neregistrovaný)

Re: OT-storno zájezdu-prosím p. Maxx
      Já jsem jim jenom napsala, že přistupuji na zrušení z jejich strany a požaduji 10 % dle §... Oni napsali zpět, že to předají právnímu oddělení. Ti to přechroustali a bez problémů mi to vyplatili.
      Obávám se, že Vám blíže nepomůžu. Asi jsem měla štěstí na solidní jednání. Tady nebyde asi nic jiného než soud, právník, občanské judo apod.
      Ještě jsem jednou pomohla bratrovi (v jiné situaci), napsala jsem dopis, podepsala jsem ho jako JUDr. (i když nejsem) a odeslala jej doporučuně. Byl plný příslušných paragrafů. Tenkrát to taky pomohlo. Zkuste něco vymyslet. Budu držet palce. POkud se do toho pustíte, vemte si k ruce zákoník a snažte se přesně držet terminologie uvedené v příšlých ustanoveních.
      Mimochodem, jde o občanský (ne obchodní) zákoník.

• 2. 6. 2010 20:42

Phee (neregistrovaný)

Dobrý večer,
      moc díky za další odpověď a omlouvám se za to upsání s Obchodním zákoníkem (= známka toho, že už ze všeho blbnu). Budu se snažit na něco přijít, ale moc šancí si nedávám, stále se vymlouvají na fakt, že nám nabídli náhradní variantu hotelu, i když nabídku neustále mění. Prostě vybírají narychlo z Last minute a mění destinaci, typ ubytování atd. Nám by při zrušení hrozily velké storno poplatky a oni se všeho zprostí. Název CK zde z důvodu porušení pravidel BC nebudu uvádět, ale jedno vím jistě - už o nich nechci nikdy slyšet!!!! Mějte se hezky a děkuji za pochopení.

• 3. 6. 2010 6:48

pondělí (neregistrovaný)

My měli i Vánocích problém v Egyptě, po příjedzu domů jsme poslali stížnost a cestovka nám bez mrknutí oka vrátila 6000. Byla to tedy jedna z největších a začíná na E :-) Takže ta má jednání solidní.

• 3. 6. 2010 7:46

Maxx (neregistrovaný)

My jste to taky zažili s jednou hodně velkou. Letos asi změním CK, už jsem si našla jinou a začala jsem pročítat všeobecné podmínky. Ta nová má dokonce ve všeob. podmínkách uvedeno, že klient dostane 10%, pokud ONI budou muset zrušit zájezd. To jsem ještě u žádné neviděla. A to je to nějaká malinká, neznámá, s jednou pobočkou.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).