Re: MD na 3 roky, ale nastoupit nemůžu
Na mateřské dovolené už asi nejste, jste na rodičovské. Ta je jenom do 3. narozenin dítěte. Potom si můžete požádat o neplacené volno. Pokud s tím bude zaměstnavatel souhlasit, požádáte na ZP, aby vás zaregistrovali jako osobu pečující celodenně o dítě do 7 let. Pak za vás bude ZP platit stát. SP není třeba hradit, do 4 let dítěte, pokud budete doma, se vám stejně budou započítávat odpracované roky do důchodu. Nárok na nemocenskou nebo ošetřovné v té době mít nebudete.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
2. 6. 2010 19:37
Dobrý den. moc prosím o radu.K 26,.11.2010 bych měla nastoupit po 3 letech MD do práce, ale bohužel ve školkách je plno a tak nemám dítě kam dávat. Zaměstnavatel by na mě počkal ještě rok a tak se chci zeptat jestli si můžu prodloužit MD na 4 roky. Je jasné že peníze nedostanu, jen by mě zajímalo kdo by za mě platil sociální a zdravotní pojištění / jestli vůbec někdo /. Moc děkuji za odpovědi.