Re: Dovolená
Když dáte během měsíce června výpověď, začne běžet od 1.7. dvouměsíční výpovědní doba a pracovní poměr končí 31.8.
Poměrná část dovolené za tento rok bude 25 : 12 x 8 = 16,5 dne.
když si do konce PP nevyberete nic zbyde vám k proplacení při ukončení 13 dnů a pokud by do koce PP bylo vyčerpáno víc jak 16,5 dne, přečerpanou dovolenou vám zaměstnavatel v poslední výplatě srazí.
Mohu si vybrat za těchto podmínek 14 dní dovolené, o 3 dny už jsem přišla.. mám tedy k dispozici 13,5 dne poměrné části dovolené.
O 3 dny jste nepřišla, 3 dny jste si vybrala. Jestli se se zaměstnavatelem domluvíte na čerpání 13,5 dne dovolené a 1/2 dne neplaceného volna, tak by to tak šlo. Ovšem jeho povinnost to není. Může vám nařídit z vašeho nároku čerpat tolik dovolené, kolik se mu bude hodit. Nevyčerpaný zbytek vám při skončení PP proplatí.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
2. 6. 2010 20:12
Máme nárok na 25 dní dovolené, 3 dny už mám vybrané. Když dám výpověď zaměstnavateli s výpovědní lhůtou 2 měsíce k 15. červnu, mám nárok na to, vybrat si zbytek dovolené tedy např. 22 dní do konce srpna v případě, že by mi to zaměstnavatel umožnil? Potažmo na kolik dní dovolené mám nárok za těchto podmínek? díky za odpověď