Re: záloha ke mzdě ve výši mzdy
Nechte si od ní napsat žádost o poskytnutí zálohy na mzdu ve výši 10 tis. Kč, zaslat na účet ten a ten a toto Vám podepíše. Pokud zaměstnavatel s poskytnutím zálohy souhlasí, napíše souhlas. Vy jí pak zálohu zasíláte tam, kam si napsala. A pochopitelně, že tuto již odeslanou zálohu jí odečtete od doplatku, takže jí pak vyplatíte doplatek o to menší. Klidně by mohla být záloha i ve výši celého doplatku, takže doplatek by pak byl 0.
Nedělala bych to. Teď jí dáte zálohu na mzdu, pak nic nedobere a zase jí bude chybět a dostane se do začarovaného kruhu.
Může nečekaně skončit pracovní poměr, nebo stačí jen onemocnět a z čeho srazíte ? Pokud dáte nějakou zálohu na již odpracovanou mzdu, tak máte jistotu, že bude z čeho srazit. Ale pokud záloha nebude podložena mzdou, tak se vystavujete nebezpečí, že peníze nemusíte již nikdy vidět.
Zálohu jsem poslala, ale myslela jsem, že bych ji mohla odúčtovat v květnové mzdě, protože tam by byla zcela vykryta. Nebo je nějaké striktní pravidlo, že záloha poslaná koncem jednoho měsíce se vztahuje k následujícímu měsíci a tom by měla být i odpočítána?
Zálohy teď neděláme, ale bylo vždy tak, že v polovině nebo ke konci měsíce byla vyplacena záloha na ten samý měsíc,tak že ve vyúčtování za ten samý měsíc byla sražena. Ono to v podstatě vyplývá ze slova záloha, neměla by být záloha na něco, co ještě ani nevzniklo, tedy nějaký příjem z následujícího měsíce. Myslím si, že pokud by to mělo být sráženo až v následujících obdobích, tak by to měla být nějaká forma půjčky.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
3. 6. 2010 9:43
Zaměstnankyně požádala o výplatu zálohy ke mzdě ve výši 10 tis., to je téměř ve výši její mzdy, doplatek bude jen malý. Můžu jí strhnout těch 10 tis. najednou? Doplatek by dělal necelé 200 Kč. Posílala jsem jí to 28.5. a k tomu na cizí účet (jinak má výplaty v hotovosti), takže by mi asi měla něco podepsat, že? Stačí to koncipovat jako žádost zaměstnavateli a vyjádření jeho souhlasu? Díky