Re: Nárok na dovolenou ?
Jak to, že neodpracuje v letošním roce více než 60 PD? A co mat. dovolená? Ta se přece pro účely nároku na D započítává, takže bude mít nárok na celoroční výměru D. Záleží, kdy si o ni požádá. Pokud si požádá tak, aby ji navazovala přímo na MD, musíte její žádosti vyhovět a čerpání D umožnit.
Jen pozn. k neodpracovaným 60 PD - pokud někdo odpracuje méně PD, tak nárok vzniká. Za každých odprac. 21 PD je nárok na 1/12. Ale to není Váš případ.
Toto je základ, vše najdete v Zák. práce.
Takže mám počítat 28 týdnů od 6.5.2010 , takže do 18.11.2010.Takže má nárok na dovolenou za 11 měsíců ?
Vždyť vám to tady všechny psaly. Letos má odpracováno více něž 60 dnů, protože mateřská dovolená se bere jako odpracovaná, tak že jí za letošní rok vzniká nárok na celou dovolenou.
Pokud si požádá o čerpání dovolené tak, aby navazovala na konec mateřské , jste povinni jí vyhovět a bude čerpat celou nekrácenou letošní dovolenou. Pokud o takovéto čerpání nepožádá, budete letošní dovolenou krátit v případě, že nemoc + rodičovská dovolená letos čerpaná dají dohromady alespoň 100 dnů.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
3. 6. 2010 15:00
Zaměstnankyně odpracovala v r.2010 jen 33 pracovních dnů, mezi tím si ještě vybrala 14 dnů loňské dovolené a od 11.3.byla práce neschopná do 5.5.2010 a 6.5.2010 nastoupila na peněžitou pomoc v mateřství. Má vůbec nárok na nějakou dovolenou za rok 2010 ? Já myslím, že když neodpracovala 60 dnů tak snad ani nemá.Poraďte mi prosím ?