Re: Ujkončení studia na VŠ a evidence na
Jestliže zápis na VŠ bude do konce srpna, tak bude studentem nepřetržitě. Pokud by ve studiu nepokračovala, tak je studentem naposledy v červnu, za předpokladu, že nebude celý měsíc červen zaměstnaná nebo pobírat podporu.
Kdy se přihlásí na úřad práce, je její věc, nemusí se hlásit třeba vůbec. Pokud by ovšem přestala být studentem, musí si platit sama ZP, nebude-li zaměstnaná.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
3. 6. 2010 17:30
Dobrý den, měla bych dotaz moje sestra ukončila dne 24.05.2010 studium na VŠ - závěrečnou zkouškou (bakalář), chtěla jsem se zeptat do kdy je považována za studenta a kdy se musí hlásti na úřad práce. Ve škole jí bylo sděleno že do 8 dnů, ale to mi přijde nějaké divné, ona bude pokračovat ve studiu, ale jen dálkově. Máte někdo podobné zkušnost. Přečetla jsem si § 14 zákon o státání soc. podpoře, ale není mi to příliš jasná díky moc za jakou koliv radu.