Rád bych přijmul zaměstnance

• (neregistrovaný)

3. 6. 2010 18:17

Dobrý den.
    Jsem drobný živnostník a rád bych přijmul 1-2 zamětnance.
    Ze začátku na DPP, později na HPP + DPČ.
    Prosím poraďte mi co je zapotřebí kde nahlásit. Předpokládám FÚ, OSSZ, ZP atd...?
    Děkuji.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 3. 6. 2010 20:24

nikol1909 (neregistrovaný)

Re: Rád bych přijmul zaměstnance
      DPP - jste povinen se nahlásit na FÚ k placení daně ze závislé činnosti a srážkové daní - pokud je příjem do 5000,- Kš hrubého je zde srážková daŇ - jinou povinnostu nemáte

HPP+DPČ - jste povinen se nahlásit na FÚ k výše uvedeným daním, dále na OSSZ a zdravotních pojišťovnách u kterých budou zaměstnanci pojištění se přihlásíte jako zaměstnavatel
      -l na OSSZ vám přidělí jejich variabilní symbol, který budete používat jak na přihlášky, odhlášky tak k platbám u zdravotních pojiš´toven budete používat své IČO...
      pokud uzavřete smlouvy tak do 8 dnů musíte přihlásit zaměstnance jak na OSSZ tak zdrav. poj.

• 3. 6. 2010 20:42

Petr K. (neregistrovaný)

Moc děkuji. Ještě jsem se chtěl zeptat....na zákonné pojištění. Slyšel jsem, že to dělá Kooperativa....to je taky povinné? Jinde už se hlásit nemusíme?
      Děkuji za odpověd.

• 3. 6. 2010 21:27

nikol1909 (neregistrovaný)

na to jsem zapomněla... povinnost máte ,určují se pomile podle toho, která činnost u vás převažuje viz.příloha

http://business.center.cz/business/pravo/zakony/urazove-pojisteni-zamestnancu/priloha2.aspx

počítá se to z hrubé mzdy
      DPP se to neplatí

• 4. 6. 2010 8:07

Renáta (neregistrovaný)

Na povinnost platit zákonné pojištění z DPP kolují různé názory, tady na toto téma najdete v historii několik rozsáhlých diskuzí. Já si myslím, že i zaměstnanci na DPP se může stát pracovní úraz a proto by zamětnavatel měl platit zákonné minimum, což je 100 Kč za kvartál. Záleží na vás k jakému názoru se přikloníte..

• 4. 6. 2010 8:28

mmm (neregistrovaný)

ja se loni primo ptala na kooperative a rekli mi at platim za DPP pausal 100/kvartal. (za vsechny dohody, nezalezi kolik jich je)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).