Re: Spolupracující osoba
Cožpak nemůžete odnést na poštu zásilku, kterou posílá Váš přítel (odesilatel on, podací lístek - odesilatel on, atd.)?
Spolupracující osobu zná jen zákon o dani z příjmu, jinak nikde nefiguruje. A jestli příjmy nebudou závratné, potom ani zálohy platit nemusíte (první rok). Ale registrujte se ve vlastním zájmu. Je to daňově výhodné, pokud žijete ve stejné domácnosti a Vy jste (např.) bez příjmů ....
Pěkné páteční odpoledne!!
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
4. 6. 2010 10:41
Hezké páteční dopoledne, přítel uvažuje o komerčním prodeji na Aukru, je možné, abych mu já pomáhala při vyřizování agendy, ale nebyla spolupracující osoba? (nechci se kvůli tomu registrovat na FÚ a OSSZ), příjem nebude nijak závratný (ani zdaleka), navíc zůstane v domácnosti. Mají být tedy podací archy, popřípadě podací lístky vystaveny na přítelovo jméno a nebo tam lze uvést moje? Já se častěji dostanu na poštu, takže by to pro nás bylo jednodušší. A musí být někde uvedeno, že jsem pověřená těmito činnostmi? Děkuji a přeji pěkný den :o)