Re: průmrná spotřeba pro knihu jízd
Někde jsem četl názor nějakého odborníka, který udává toto:
Pokud máte v TP jen dva údaje o spotřebě, vypočítáte aritmetickým průměrem hodnot, pokud tři údaje a normu 80/1268/ES, pak také aritmetický průměr, pokud tři údaje a normy 93/116/ES, 1999/100/ES nebo 2004/3/ES, pak použijete třetí údaj, pokud norma je jiná nebo není uvedena, tak aritmetický průměr, pokud více údajů, tak aritmetický průměr.
Tak snad jsem vás nezblbl ještě víc.
tak to je fakt dobrý:))) takže celou dobu počítám blbě i průměrnou spotřebu pro použití soukromého auta pro služebí účely???
ježkovy vokááá, ale auditoři to nezjistili.
Děkuji moc každopádně, tisknu si to, a budu lovit dál:)) a budu muset asi? předělat všehcny knihy jízd???:(((((
Moc děkuji a přejemný víkend
S těmi soukromými jízdami si nejsem tak jist, tohle se týká náhrad jízdních výdajů podle ZP. Jinak ta tabulka je jen doporučená, tak bych se tím zase až tak nemučil.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
4. 6. 2010 11:48
Dobrý den, jsem trochu zmatená jak správně vypočítat půrměrnou spotřebu pro knihu jízd. Vždy jsem se domnívala, že sečtu 3 údaje v TP a vydělím třemi a mám průměrnou spotřebu.
Ale teď tady čtu že se mámřídit par. 158, odst. 3 a 4 zákoníku práce a ten říká
.. zaměstnavatel použite údaj o spotřebě pro kombinovaný provoz podle norem EU. Není však tento údaj v TP uveden, vypočítá se spotřeba PHM aritmetickým průměrem.
co je to ten kombinovaný provoz.. to je to třetí číslo v TP?????
děkuji moc
Blanka