Re: Alimenty - prosím mzdové účetní
jak jsem pochopila, na výživné exekuci nemá. Kdyby měl, pak by to bylo, jak píše vlalet - tj. srazila byste výživné, zbytek poslala na exekuce. Takhle si myslím, že musíte vše poslat na exekuci a alimenty by si měl sám ze své nezabavitelné částky platit
Možná máte o ty děti větší starost než ten dlužník... :-)).
Souhlasila bych s Renatou, nejsou-li alimenty uvedeny mezi dluhy, musí si je platit sám z toho, co mu zbude. Na každé dítě se nezabavitelná částka zvyšuje o 1287,17 Kč.
Taky souhlasím s odpověďmi - pokud vám alimenty nestanovil ke srážení soud, musí si to zaměstnanec platit sám ze zbytku mzdy.
Ještě bych chtěla uvést, že výživné vždycky před exekucí přednost nemá. Já mám v práci případ, kdy přišla jako první exekuce a až potom výživné, takže musím první třetinu srážet na exekuci a druhou dělit poměrně mezi dvě děti, které nemají stejnou matku. Na ex. úřadě i na soudu mi toto bylo potvrzeno jako správný postup, takže když máte dřív než výživné exekuci, musíte srážet obojí.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
6. 6. 2010 11:46
Zaměstnanec je v oddlužení. Mzda, kromě nezab. částky, musí být stžena jako přednostní pohledávka a odvedena na účet,který byl sdělen. Zaměstnanec do této doby platil řádně sám alimenty. Teď mu mám posílat jen částku, která je nezabavitelná. Nikde nemůžu najít nějaký předpis, který by stanovil, že ještě k této částce mohu odeslat na účet dětí alimenty. Přeci nemůžou zůstat bez prostředků..Poradíte,prosím?