Re: Přefakturace
Toto probíhá v jednom měsíci, alespoň tedy co se týká naší firmy, takže to na jedné straně zaúčtujete na má dáti, ale na druhé straně na dal při přefakturaci, takže se vám částka DPH "vyruší" a vůbec to nemá na nic vliv.
Re: Přefakturace
Ano, většinou jde o případy v jednom měsíci, ale měla jsem přefakturaci i po delší době, už dříve jsem se ptala auditora a ten mi říkal, že to přes 3 jde, ale je fakt, že o DPH jsme nemluvili a tak teď nevím. Asi mu pro jistotu napíšu mail a znova se ho zeptám, protože uzavírám jednu společnost, tak abych to mohla ještě opravit. Pokud se něco dovím, tak dám na tomto fóru vědět. Jinak děkuji za odpovědi.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
7. 6. 2010 9:50
Dobrý den, chtěla bych se jen ujistit - pokud provádím přefakturaci např. materiálu účtuji 315,343/321 a proti tomu 311/315,343. Takto postupuji, pokud vím, že se daný mater. bude rovnou přeúčtovávat. Jestliže materiál nakupíme a za nějakou delší dobu účetní jednotka zjistí, že se bude materiál přefa jiné firmě, tak bych účtovala na 501,343/321 a fa vydanou na 311/501,343. A ještě jeden dotaz k té přefakturaci - někdy mi vzniknou docela malé rozdíly, týká se to doslova haléřů - lze i takto použít 3 účty a vzniklé rozdíly přeúčtovat? Děkuji.