Re: Nástup na PPM
Jestli tiskopis o nástupu na MD bude odeslán chvíli před nebo po je jedno. Neměl by být odeslán nějak hodně pozdě po nástupu, abyste včas dostala od sociálky mateřskou.Účetní taky k tomu musí přiložit přílohu o výdělcích, ale to ona určitě ví. Každopádně až tam sociálka bude mít vše, vypočítá mat. dávky od 17.6.
O rodič. příspěvek pak budete žádat na úřadě na oddělení dávek státní soc. podpory (tam odkud teď pobíráte rod. příspěvek na 1. dítě). Tam také teď musíte nahlásit, že nastupujete na další mateřskou, aby Vám teď zastavili současný rod. příspěvek. Potvrzení o nároku dávky ovlivňující nárok na rod.přísp. Vám pak potvrdí sociálka, protože ta Vám teď bude vyplácet mateřskou a toto dáte k té žádosti o rodič. příspěvek.
Re: Nástup na PPM
Potvrzení od lékaře o nástupu na další PPM jsem zaslala hned na OSSZ, i když nastupuje kolegyně na PPM až později, také jsem jí vytiska z internetu formulář Pozvrzení o náruku na dávky ovlivˇující nárok na výši rodičovského příspěvku a zaslala též na OSSZ s dopisem, aby zaslali vyplněný formulář přímo na kontaktní místo. Toto jsem však již dělat nemusela, je to věc maminky.
Blanka
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
7. 6. 2010 14:53
Dobrý den,
jsem na mat. dovolené s 1. dítětem, kterému budou 3 roky 17.7.2010. (mám 3letou mateřskou)
Termín porodu 2. dítěte mám 29.7.2010.
Chtěla bych se zeptat, zda doklad od dr. zaměstnavatel zašle na OSSZ před nástupem nebo až po nástupu na PPM. (v mém případě tj. 6 týdnů před porodem 17.6.2010).
Mluvila jsem s účetní a odešle až po nástupu na PPM - nebude problém???
Kde si mám vyzvednout formulář Potvrzení o nároku na dávky ovlivňující nárok a výši rodič. příspěvku?
Potvrzení musí být potvrzené od zaměstnavatele?
Pak poslat na OSSZ či ÚP?
Děkuji moc za odpověď.