Re: čerpání dovolené-měsíční mzda klesla
omlouvám se, napsala jsem to špatně, omylem jsem uvedla superhrubou mzdu. hrubá mzda za květen činí jen 8814 kč. jde o to, jestli mohu mít nižší mzdu než mám základní mzdu ve smlouvě, což je 9000 měsíčně. vysvětlili mi, že když vybírám dovolenou, že to možné je.
díky za váš čas
Re: čerpání dovolené-měsíční mzda klesla
Máte to dobře. Mzda 9000 : 168 x 128 =6858, náhrada za dovolenou 40 x 48,91 =1957
Pouze kdyby vyšla náhrada nižší než 48,10, muselo by se použít toto minimum.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
7. 6. 2010 20:01
prosím o radu, nastoupila jsem do zaměstnání 1.3.2010, nyní k 31.5.2010 ke konci zkušební doby končím. zaměstnavatel mi poskytl 5 dní dovolené (prý mám na ně nárok). základní měsíční mzda činí 9000 kč hrubého. nyní ale s dovolenou za měsíc květen mám hrubou mzdu 11811 kč, prý proto, že mám nižší průměr na dovolenou, protože březen měl hodně pracovních dní, tudíž průměr na den dovolené vychází nízký. je to tak správně? díky