Re: pracovní neschopnost - ústavní léčen
>Dobrý den, chci se jen ujistit, že správně postupuji.
>Zaměstnanec naposledy pracoval ve čtvrtek 6.5.2010.
>Jeho přítelkyně mi donesla "Rozhodnutí o dočasné
>prac.neschopnosti" (III.díl) - kde je uvedeno:
>Neschopen práce od 11.5.2010 a Vystaveno dne
>7.5.2010.
>Už tyto data mi připadají špatně uvedené.
>Dále se mi dostalo do rukou "Potvrzení o trvání
>dočasné pracovní neschopnosti nebo karantény". (na kterém je
>uvedeno, že Dočasná pracovní neschopnost ke dni
>31.5.2010 dosud trvá).
>No a zatím poslední co se mi dostalo je Žádost o
>nemocenské.
>
>Postupuji správně, když na MSSZ pošlu zatím jen Žádost
>o nemocenské + Potvrzení o trvání dočasné pracovní
>neschopnosti ??
>
>A zaměstnavatel mu proplatí prvních 14dní nemoci
>(resp.ústavního léčení), tj. počínaje od pátku 7.5.2010 do
>20.5.2010 ??? S tím že první 3dny se neproplácí?
1. podle mne nemůže lékař vystavit víc jak tři dny zprátky DPN, s vystavenou DPN dopředu jsem se ještě nesetkala. Zde je určitě chyba ze strany lékaře.
2. u zam. zůstává díl č. III. a trvání po 14ti dnech, zbytek si ofoťte a zašlete s příjmama na OSSZ. Tedy díl IV. + Přílohu o zap. příjmu + trvání.
>
>Děkuji za rady a názory,
>Katka S.
Také si myslím, že nemůže, ale když jsem vyřizovala našemu zaměstnanci, aby na ty datumy upozornil přímo v nemocnici, řekli mu, že je to dle nich naprosto v pořádku, a že to nebudou nijak opravovat. Tak nevím jak postupovat v takové situaci dál :(
Ty datumy jsou vážně divné. A co dělal od 7.5. do 10.5.? V každém případě by jste měla dostat "Potvrzení o trvání dočasné pracovní neschopnosti nebo karantény" a to k 25.5. to si necháte a na OSSZ odnesete díl IV. a všechny další "Potvrzení o trvání dočasné pracovní neschopnosti nebo karantény", které vám přinese, ukončení pracovní neschopnosti. Samozřejmě musíte OSSz také dát přílohu k žádosti o ND.
Nepřehodila. Psala jsem hned ze začátku, co uvedl lékař na Hlášení zaměstnavateli o vzniku dočasné prac.neschopnosti - Neschopen práce od 11.5.2010 a Vystaveno dne 7.5.2010.
7.5.2010 byl přijat do ústavní péče, v práci byl naposledy 6.5.2010.
A na kterém dokladě jste vyčetla, že do nemocnice byl přijat 7.5.? Každopádně se ale musí neschopenka opravit s datem neschopnosti od 7.5. (jednak napsat dne 7.5., že ten člověk bude neschopný až o 4 dny později je nesmysl a jednak by neměl nemocí omluvené dny 7.5. a 10.5).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
8. 6. 2010 11:21
Dobrý den, chci se jen ujistit, že správně postupuji.
Zaměstnanec naposledy pracoval ve čtvrtek 6.5.2010.
Jeho přítelkyně mi donesla "Rozhodnutí o dočasné prac.neschopnosti" (III.díl) - kde je uvedeno:
Neschopen práce od 11.5.2010 a Vystaveno dne 7.5.2010.
Už tyto data mi připadají špatně uvedené.
Dále se mi dostalo do rukou "Potvrzení o trvání dočasné pracovní neschopnosti nebo karantény". (na kterém je uvedeno, že Dočasná pracovní neschopnost ke dni 31.5.2010 dosud trvá).
No a zatím poslední co se mi dostalo je Žádost o nemocenské.
Postupuji správně, když na MSSZ pošlu zatím jen Žádost o nemocenské + Potvrzení o trvání dočasné pracovní neschopnosti ??
A zaměstnavatel mu proplatí prvních 14dní nemoci (resp.ústavního léčení), tj. počínaje od pátku 7.5.2010 do 20.5.2010 ??? S tím že první 3dny se neproplácí?
Děkuji za rady a názory,
Katka S.