Re: Dobropis - r. 2009
V případě dobropisů, které jsou obdrženy až po skočení zdaňovacího období například z důvodů poskytnutí dodatečné slevy či z důvodu úpravy ceny při reklamaci, platí, že pokud firma nebyla povinna upravit hospodářský výsledek při sestavování účetní závěrky prostřednictvím dohadné položky například proto, že důvody vystavení dobropisu k datu jejího sestavení neexistovaly, bylo by možno obdržený dobropis zahrnout do základu daně v běžném období. V takovém případě by pak nebylo nutno se daňově vracet zpět do období, kdy došlo k uskutečnění transakce, která je dobropisem upravována.
Re: Moc děkuji.
Moc Vám děkuji, takže snad mohu klidně spát. Jen pro doplnění - nešlo o obdržený dobropis, ale vystavený. Za rok 2009 vpodstatě zaplatíme na daních víc, než jsme měli (cca o 10 tis.), což nikomu určit vadit nebude, ale abychom neměli problémy s tím, že tržby roku 2010 snižujeme. Snad to projde. Už mi z toho úplně hrabe.
Ještě jednou děkuji. Milena
Re: Moc děkuji.
Hlavní je prokázat že v roce 2009 neexistovaly důvody k tomu, že byste již věděli, že budete vystavovat dobropis.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
8. 6. 2010 13:42
Dobrý den, potřebovala bych se ujistit:
mám včera uznanou reklamaci ke službám provedeným loni, udělala jsem dobropis (s 19 %),
hotovou zauditovanou závěrku - mohu snad nechat snížení tržeb v letošku, když to bylo až teď uznané jako oprávněná reklamace?
Nerada bych předělávala celou závěrku a přiznání k DPPO. Co myslíte?