Re: Zálohovka a přelom měsíce
Odběratel by měl od vás dostat fakturu nebo daňový doklad o nákupu, kde uhrazenou zálohu odečtete. Pokud jste zálohovou vystavila bez DPH tak ji odečtěte z celkové částky za odběr.
datum DUZP 2.6.2010 - kdy zboží převzal. A pokud jste vystavila fa 5/2010 bez DPH tak nechápu co si chce uplatňovat.
Re: Zálohovka a přelom měsíce
Po zaplacení se většinou vystavuje daňový doklad o přijaté záloze s vyčísleným DPH. Uhradili 2.6.2010 - tudíž bych vystavila DUZP ke dni zaplacení - 2.6.2010.
Jde o odpočet- přijatou zálohu musí zdanit v 5/2010 , ale od vás budou dělat odpočet až 6/2010
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
9. 6. 2010 15:50
Dobrý den, mám dotaz. Vystavila jsem zálohovou fakturu bez DPH 28.5. s datem splatnosti 4.6. Odběratel ji uhradil 1.6. a zboží dostal 2.6.. Teď po mě chce daňový doklad do 5/2010 i když ani jedno neproběhlo v 05, ale 06/2010. Jak mám postupovat? Může se daňový doklad s DPH vystavit až v následujícím období než zálohová faktura? Moc děkuji.