Převzetí závazků - prosííím

• (neregistrovaný)

9. 6. 2010 23:30

S.r.o. přenechala pronájem restaurace druhé s.r.o. a současně podepsali dohodu o postoupení práv a povinností vůči všem, co jim poskytli buď půjčky nebo bonusy. Prostě nová s.r.o. byla ráda, že provozovnu získala, nic neplatila, ale je teď povinna převzít závazky. Coca - cola - úvěr ve výši 150.000,-- Kč nesplacen, jak to dostanu do účetnictví - budou to povinni zaplatit 19 měsíčních splátek po cca 8 tis. - jakým zápisem? D 471 ale proti čemu? Pak tu mám pepsi, tam dostali bonus a postupně se odepisuje při plnění za každý měsíc určitá částka, zůstatek k datu převodu je 42.700 Kč opět nevím - dala bych to na 384 D ale opět nevím proti čemu? Stejně tak pivovar ten dal 555 tis. na 5 let a když splní, tak se ročně odepíše poměrná část, taky bych to dala na 384 D ale nevím protiúčet - při splnění to budu dávat do výnosů proti 384, ale teď nevím, jak to zaúčtovat. Jsem z toho zmatená, jak to zaúčtovat, už mi to nemyslí, prosím napadá Vás něco?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 25. 3. 2011 10:59

martina35 (neregistrovaný)

Re: Převzetí závazků - prosííím
      Dobrý den, právě jsem si přečetla váš dotaz. Došla jste k nějakému závěru? Já teď řeším podobný případ a teď nevím kudy z toho ven. Díky za odpověď

• 25. 3. 2011 11:16

jiřka II (neregistrovaný)

Dobrý den, po poradě s daňařem jsem to vesměs hodila na 384, či 389 oproti nějakému 5..kovému účtu s tím, že jsme to v daňovém přiznání vyloučili z nákladů či výnosů, jinak to snad ani vyřešit nešlo.

• 25. 3. 2011 11:40

martina35 (neregistrovaný)

Díky moc

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).