Re: Zkušební doba.
No jde o to jak zkušební dobu počítáte. Já jsem dřív taky počítala takto, ale po posledním školení s JUDr. Šubrtem - počítat podle občanského zákoníku § 122, tudíž připadne-li poslední den a sobotu , neděli nebo svátek, je posledním dnem nejblíže následující pracovní den. A to připadne, protože podle odst. 2) konec připadá na den, který se pojmenováním nebo číslem shoduje se dnem, na který připadá událost , od níž se počítá. Takže 12. , a proto že je to sobota, první prac. dne, je zřejmě pondělí, tudíž pondělí je posledním dnem zkušební doby. Takže si vyberte.
Re: Zkušební doba.
Nový výklad k novému ZP, který mi dnes došel z Poradce, rovněž uvádí, že přestože je název zkušební doba, tak se jako lhůta řídí obč.z. § 122. tedy poslední den zk.doby je podle tohoto nejbližší pracovní den-pondělí.(JUDr.Jouza).
Mimochodem- a to není reklama, Poradce nyní vydal nový ZP ve znění novel a s rozšířeným komentářewm k jednotl.§§, takže začínám pročítat a asi bych ho vřele doporučil.
Krásně horké odpoledne.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
11. 6. 2010 9:58
Mám pracovní poměr od 12.3. Dnes, zítra a v neděli mám volno. Může se mi stát, že v pondělí dojdu do práce a vedoucí řekne že se nemám převlíkat a dá mi Ukončení ve zkušebce?