Re: Pomoc - ošetřování nebo nemocenská?
Vzhledem k tomu, že o délce trvání vaší neschopnosti rozhoduje výhradně lékař, je bezpředmětné spekulovat o tom, co je výhodnější. Navíc při vaší neschopnosti nemůžete chodit např. s dítětem na kontroly apod., protože musíte dodržovat léčebný režim, a to včetně eventuelních vycházek. Jinak ale, od 1.6. je ošetřovné opět placeno od 1. dne, takže žádný velký rozdíl v tom nevidím a při ošetřovačce můžete s dítětem k lékaři i třeba na nákup.
Re: Pomoc - ošetřování nebo nemocenská?
No pokud předpokládáte, že v době ošetřování vyzdravíte, myslím si, že ošetřování je z hlediska toho, že nemusíte dodržovat léčebný režim a mít obavy z kontrol jak od zaměstnavatele nebo OSSZ, tak mně osobně se jeví ošetřování výhodnější. Ale pokud byste měla být nemocná ještě i po skočení ošetřování, tak to by zase bylo o hodně nevýhodnější, protože by to byla nová neschopnost a zase první 3 dny neplacené. Takže - opravdu záleží na zdravotním stavu. Všechno má své výhody i nevýhody.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
13. 6. 2010 16:44
Prosím Vás o radu. Jelikož si v rodině předáváme hnisavou angínu, poradíte někdo? od 7.6. (pondělí) mám pro sebe neschopenku. Zítra jdu s dcerou k lékaři, je také nemocná. Je pro mě výhodnější neschopenku ukončit (ke kdy) a vzít si ošetřování nebo si mám nechat dále neschopenku, ikdyž budeme doma obě? Mockrát děkuji za pomoc. Petra