Re: přijem zaměstnance
U nás to taky tak fungovalo, až se nám stalo, že jsem nového pracovníka poslala na zdravot. prohlídku a paní doktorka řekla, že u nás nemůže pracovat. Od té doby mi sděluje nový nástup předem.
Jo jo, u nás je to to samé. Vy se to aspoň dozvíte ten den, ale ke mně občas pošlou zaměstnance sepsat smlouvu poté, co tu již několik dní pracuje....A to jenom s tím, že ho posílají pro píchačku...Tak se divím a říkám - jak jenom pro píchačku ? A co takhle pracovní smlouva, BOZP, vstupní prohlídka....?Asi jsme na tom všechny stejně...Při nástupu tyhle věci pro zaměstnavatele nejsou podstatné a kdyby byl průšvih, tak mi pomozte...
U nás je to taky tak. O jednom zaměstnanci jsem dokonce nevěděla dva měsíce. Vůbec si nepřišel nic vyřídit, až mi pak jeho babička zavolala, kde má jako kluk smlouvu. Uzavírala jsem ji pak až od začátku nového měsíce, takže byl pán zaměstnaný dva měsíce načerno. Jsou ale i světlé výjimky, kdy nový zaměstnanec přijde rovnou z kanceláře šéfa a vše se sepíše hned.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
14. 6. 2010 8:41
Ach jo..náš pan ředitel si přijme lidi,ale tak že jim řekne zítra přijďte a já teprve s nimi dělám papíry...Všichni to ví, jenom personální ne..
Jak je to u vás a co s tím..díky