Re: Ukončení VŠ - jak dál, prosím ?
Pokud jste si vydělávala jenom na DPP, tak nebudete mít na podporu nárok, musela byste mít 12 měsíců pojištěného příjmu za poslední 3 roky. Ano ZP je 1080,- měsíčně. Sociální se platí jenom z příjmu.
Budete-li mít ŽL, budete platit 1. rok minimální zálohy 1731,- DP, 1601,- ZP, nemocenské je dobrovolné.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
14. 6. 2010 11:40
27.5.2010 jsem vykonala státní zkoušku. Při studiu jsem si vydělávala cca 6.000 Kč/ měsíc na DPP. Když se půjdu od 1.7.2010 zaevidovat na ÚP (červen jsem ještě posuzována jako student, že), bude se mi vyplácet podpora a jestliže ano, tak z čeho se vypočítává ? Budu-li na ÚP, tak zdravotní pojištění za mě platí stát, nepůjdu-li na ÚP, hradím si 1.080,- Kč /měsíc sama ? A jak je to se sociálním pojištěním ? Případně, když bych si chtěla zřídit živnostenský list, poradí mi někdo, co toto obnáší ? Děkuji všem za odpovědi.