Re: Mzda za více měsíců- nevím si rady
tomu moc nerozumím, zaměstnanec nedostával v předchozích měsících mzdu? a i kdyby ne, zaúčtovat ji přeci musíte v konkrétním
měsíci a odvody také . Pokud tedy budete z nějakého důvodu odvody počítat dodatečně za jednotlivé měsíce a neodváděli jste
v těchto měsících nic musíte počítat s tím , že vám bude vyměřeno penále
Jaký by mohl být důvod nepočítat výplatu v termínu? Pokud už musíte něco takového udělat, určitě každý měsíc vypočítat zvlášť, jako normální výplaty, domluvit se na soc. a zdr. o přehledech a platbách, to bude nejlepší konkrétně s nima. Daň odvést. Dát to celé dohromady...
Bylo to z důvodu neplatné výpovědi. Teď přišlo rozhodnutí soudu, že se musí doplatit mzda za 4 měsíce. Bylo mi řečeno, že do již uzavřeného období vstupovat nemám, ale mám vypočíst mzdu jako za každý měsíc zvlášť (byla tam i nemoc). Na papíře to vypočteno mám, ale jak to dát do systému, aby byl správně mzdový list,.... Když totiž vypočtu mzdy zvlášt vyjdou mi za jednostivé měsíce jiné odvody (díky zaokrouhlování), než kdybych tu hrubou mzdu dala teď celou do června. Předpokládám, že tato doplacená mzda musí být někde v systému vidět. Co s tím???
A nešlo by tedy, když je to takový vyjímečný případ, mít v ruce vypočítané mzdy a odvody za jednotlivé měsíce , zaúčtovat jednotlivě ale v současném měsíci a na odvodech se domluvit jestli je možné odvod najednou nebo dodatečně za jednotlivé měsíce
Ty vyměřováky se změní, to je fakt, proto bych se nejdřív domluvila na té sociálce a zdr., že pošlete opravné - jak se s nima domluvíte. Každý měsíc si ohlídejte ty rozdíly, poznamenejte si to tam, jinak to asi nelze. Ale tohle by mělo jít. Problém bude akorát penále za pozdní platbu, ale to se nedá nic dělat. Zkuste to.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
15. 6. 2010 7:56
Prosím o nějaké rady z vaší praxe. Jaký je správný postup při zpětném výpočtu mzdy za několik měsíců a tato mzda se má vyplatit za poslední měsíc zaměstnání. Jak to udělat, aby byl správný mzdový list a všechny odvody? Mají se odvody počítat ručně za každý měsíc zvlášť a potom to dát do jednoho přehledu za poslední měsíc? Děkuji