OT Inkasní a exekuční servis

• (neregistrovaný)

15. 6. 2010 8:22

Jsem manželka pána, kterému pravidelně volají s IES. Pán je v současné době v LDN s mozkovou mrtvicí. Nemám žádné smlouvy. IES mne nutí zařídit si plnou moc(nemůže psát) nebo ustanovit opatrovníka, aby se mnou mohli dále jednat. Já s nimi žádnou smlouvu nemám, nevím oč se jedná. Bylo by vhodné, na základě telefonického příkazu nějakého pracovníka, je poslechnout a za dlužníka jednat? Děkuji za odpověď. Helena

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 15. 6. 2010 8:58

Ex (neregistrovaný)

Re: OT Inkasní a exekuční servis
      K ničemu takovému Vás donutit nemohou, ale velmi Vám doporučuji, abyste v jeho zastoupení napsala na IES dopis se sdělením o manželově stavu. Dopis pošlete na dodejku, která by mohla být pro Vašeho manžela v budoucnu důkazem, že se úmyslně nevyhýbal splnění povinnosti..To že je nemocen ho ale nezbavuje odpovědnosti případný dluh zaplatit, takže pokud víte, že někde dluží peníze, bylo by vhodné zaplatit, protože mu zbytečně narůstají úroky a s ohledem na to, že jste manželé, mohlo by to postihnout i SJM...

• 15. 6. 2010 14:42

pája

Re: OT Inkasní a exekuční servis
      především je vyzvěte, aby Vám sdělili a případně doložili, o co se jedná, dle § 144 obč.zák. ...."závazky vzniiklé za trvání manželství tvoří společné jmění manželů...dle § 145... majetek v SJM užívají a udržují oba manželé společně...Závazky, které tvoří SJM, plní oba manželé společně. Z práv.úkonů týkajících se SJM jsou oprávněni a povinni oba manželé společně. To vše, pokud nejde o závazky,jejichž rozsah přesahuje míru přiměřenou majetkovým poměrům manželů.

• 16. 6. 2010 8:31

helča (neregistrovaný)

OT listiny v katastru nemovitostí
      Dobrý den, nemáte někdo zkušenost s tím, zda mi na katastru nemovitostí udělají kopii smlouvy, která byla předmětem řízení? Já jsem též byla účastníkem řízení. Smlouvu jsem při stěhování ztratila a potřebovala bych kopii. Děkuji za odpověď.

• 16. 6. 2010 9:20

pája

Re: OT listiny v katastru nemovitostí
      bez problému udělají, ale za mírný poplatek.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).