Re: Prosím nikdo neví???
není tu někdo kdo by mi poradil???
>Moc prosím zkušenější... V únoru 2010 jsme překročili
>limit k registraci DPH. Bohužel jsme se
>nezaregistrovali do 15.3. Přišli jsme na to až nyní.
>1. Pokud by bylo vše tak jak mělo být, tak by
>registrace proběhla do 15.3. a plátcem bychom se stali od
>1.7.2010???
>2. Když se zaregistruji až ted, tak budu platit pokutu
>10% za pozdní registraci z vydaných faktur za měsíce
>03-06/2010???
>3. Přijde mi Fú na kontrolu toho obratu... nebo jak se
>to dokládá???
>
>Moc děkuji všem za odpovědi.
Pokud jste překročili v únoru, tak jste se plátci měli stát 1.den třetího měsíce následujícího po měsíci ve kterém jste překročili, takže dle mého propočtu (snad správného) by to bylo od 1.5.2010 a od tohoto data do data skutečné registrace se počítá náhrada. Co vím tak chtějí na FÚ doložit fotokopie dokladů vydaných a přijatých v uvedeném rozhodném období (již se berou v potaz i výdaje). Příjmy - výdaje a z rozdílu se pak spočítá náhrada ve výši až 10% - takto to bylo při překročení v roce 2009, tak doufám, že není změna a radím dobře...
Takže bych si spočítala vydané faktury za květen a červen do data registrace, odečetla přijaté faktury a z rozdílu pak bude 10% pokuta??
Pokud jste tedy plátci od 01.07.2010, tak je to 10% ze souhrnu úplat za období 01.05.2010 do 30.06.2010, ale opravdu si teď nejsem vůbec jistá, zda se berou v potaz i výdaje... Jak se teď probírám v podkladech co k této problematice mám, tak teď už platí pouze 10% z příjmů a výdaje se brali v potaz někdy do roku 2007, kdy platilo AŽ 10%. Omlouvám se, že jsem Vás zmátla...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
15. 6. 2010 8:59
Moc prosím zkušenější... V únoru 2010 jsme překročili limit k registraci DPH. Bohužel jsme se nezaregistrovali do 15.3. Přišli jsme na to až nyní.
1. Pokud by bylo vše tak jak mělo být, tak by registrace proběhla do 15.3. a plátcem bychom se stali od 1.7.2010???
2. Když se zaregistruji až ted, tak budu platit pokutu 10% za pozdní registraci z vydaných faktur za měsíce 03-06/2010???
3. Přijde mi Fú na kontrolu toho obratu... nebo jak se to dokládá???
Moc děkuji všem za odpovědi.