Dobrý den,
můžete si vyplácet odměny jako jednatel nebo se v s.r.o. zaměstnáte. Obojí bude příjmem ze závislé činnosti. Musíte se registrovat na ZP a ČSSZ jako zaměstnavatel a na FÚ k dani ze závislé činnosti. V případě DPH se nic nemění, stále hlídáte limit, případně další skutečnosti, které by mohly vést k povinné registraci k DPH.
Dosud jste také fyzickou osobou. Máte povinnost platit minimální zálohy - v případě zaměstnání v s.r.o. můžete být OSVČ vedlejší. Další možností je podnikání fyzické osoby ukončit nebo přerušit.
Více např:
Může jednatel sám sebe zaměstnat? Záleží na tom, co bude jako zaměstnanec dělat
Jak na odměny jednatelů a společníků v s. r. o.?
Dagmar Kučerová :)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
22. 9. 2011 14:18
Dobrý den, zajímalo by mě jak je to s placením soc a zdravotního kdyz jsem do ted platil za sebe jako fyz.osobu podnikající a nyní jsem založil s.r.o. ,které nemá žádné zaměstnance. Je výhodné zaměstnat se svým s.r.o. ? Mám platit dále soc a zdrav jako dosud nebo musím někde nahlásit s.r.o.? v or jsem již zapsaný pod ičo 24154776. Doteď jsem nebyl plátcem dph. Jak to bude teď ? Děkuji Vám velice za Vaši laskavou odpověď.