Re: doba dochodového pojišění pro UP
PODMÍNKY ÚČASTI ZAMĚSTNANCŮ A DALŠÍCH SKUPIN OSOB VYKONÁVAJÍCÍCH PRACOVNÍ NEBO OBDOBNOU ČINNOST
§ 8
(1) Osoby uvedené v § 5 odst. 1 písm. a) až d) a f) až l) a v) a odst. 2 jsou účastny pojištění podle tohoto zákona, pokud jsou účastny nemocenského pojištění podle zvláštního právního předpisu5e). Podmínka účasti na nemocenském pojištění se pro účely věty první považuje za splněnou po dobu, po kterou trvá přerušení nemocenského pojištění7a).
7a)
(9) Pojištění zaměstnance se přerušuje po dobu, po kterou zaměstnanec nevykonává práci z důvodu
b) rodičovské dovolené, s výjimkou doby, za kterou zaměstnanci náleží peněžitá pomoc v mateřství
Tak tohle jsem našla ale nevím, můj SW mi do doby důch.pojištění na potvrzení pro ÚP dobu dobu RD nezapočítává.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
15. 6. 2010 13:26
Dobrý den,
prosím o radu
zaměstnanec prac.poměr 20.2.2006 - 11.6.2010
13.6.2007 - 25.12.2007 nástup na PPM (dítě se narodilo 13.6.2007 -předčasný porod), po té čerpá řádnou dovolenou a
od 25.1.2008 čerpá rodičovskou dovolenou, prac.poměr ukončen v obě čerpání rodičovské dovolené.
Jaké budu vykazovat dny dochdového pojištění pro UP?
Děkuji za odpověď